killing-fields(Door Koen Vermeiren)

Hoogleraar en politicoloog Rik Coolsaet, die de voorbije jaren door de VRT telkens weer als dé specialist in terreurzaken werd opgevoerd, gaat met pensioen. Dat is geen moment te vroeg. Helaas heeft hij te kennen gegeven dat hij wil blijven meewerken aan radio- en televisieprogramma’s. Onlangs hoorde ik op Radio 1 een kort interview met hem. Coolsaet gelooft nog altijd rotsvast in een ‘maakbare samenleving’, en dus ook in een ‘maakbare mens’. Alleen is daar, volgens hem, vandaag weinig van te merken, maar lang kan het niet meer duren vóór er een nieuwe generatie zal opstaan die de samenleving zal proberen te ‘kneden’ en te modelleren.

Die generatie, mijnheer Coolsaet, is er al: het zijn allemaal jonge, extremistische moslims die onze westerse maatschappij naar het beeld en de gelijkenis van hun onverdraagzame en totalitaire ideologie die islam heet willen omvormen. Coolsaet is een overtuigd socialist en was als kabinetsmedewerker in dienst . . . . . . lees verder op (B)logboek >>>>

(Over de Vlaamse schertsfiguur Rik Coolsaet die in dit uitstekende artikel figureert, heb ik zelf ook geschreven onder de titel: “Rik Coolsaet professor-Zonnebloemt er op los!”)
___________

 

Advertenties