“Als Aboutaleb in zijn interview met Al-Arabiya zegt dat “deze terroristen hun ideeën en hun daden ontlenen aan de islam” dan vergist hij zich. De ideeën van ISIS en verdere salafisten en terroristen ZIJN de islam. Punt. En dus is Aboutaleb een zand-in-de-ogen-strooier van onze quasi-elite die van zichzelf toch al zo graag blind blijft.”

Ik vertaal-citeer het MEMRI:

“De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb roept moslims in het Westen op om zich uit te spreken tegen “het Kwaad” van het terrorisme. Hij zegt: de terroristen ontlenen hun ideeën aan de islam.

Geïnterviewd door het Al-Arabiya netwerk op 23 september, deed de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan moslims in het Westen een oproep om een constructieve rol te spelen in de maatschappij waarin ze leven en het Westen te tonen “dat we geen slachtoffers zijn van immigratie”. “Moslims en de islam hebben een rol in [de terroristische aanslagen in Europa], omdat deze terroristen hun ideeën en hun daden ontlenen aan de islam”, zei Aboutaleb, om eraan toe te voegen dat “we niet kunnen blijven zitten toekijken hoe deze terroristen met een enkele bom alles vernietigen dat wij en onze ouders hebben opgebouwd in deze maatschappij”. Hij zei verder: ” Op geen enkele manier kan het [nazisme] worden vergeleken met de huidige sfeer in Europa.”

(Een enkele bom? Werkelijk? Een enkele?)

Bovenvermeld interview met Aboutaleb ontlokte “Spartacus” van GeenStijl,  normaal altijd een terechte azijnpisser inzake de islam, een stukje liefdeslyriek:

“Abou! Tijdje niet gezien pik. En wat wordt het nou? Blijf je in 010, of word je vier lang chef Uitstel van Executie bij de landelijke PvdA? Hoe het ook zij, we hadden helemaal gemist dat je laatst via de schotel aanschoof bij het Saoedi-Arabische netwerk Al-Arabiya. We hadden niet anders verwacht, maar het is toch altijd weer een verademing als een verhaal zowel in het Nederlands als Arabisch dezelfde strekking heeft. En mooi ook dat je die interviewer, die je duidelijk wil ontlokken dat je een huismoslim bent en je status hebt verworven door je islamitische achtergrond te verloochenen, gewoon kort houdt. #TeamAbou!

Ik snap die behoefte van “Spartacus” om het ook eens héél even net zo liefdes-fijn en tolerantie-prettig in hoofd en onderbuik te hebben als een linkse zelfmanifestant.

Maar het is onterecht en gevaarlijk. Omdat alle moslims gevaarlijk zijn. Het plaatje hieronder maakt het in één blik duidelijk:

islam-moderate-radical koranvingeren-met-schreeuwbaarden

Als de stront de ventilator raakt – en dat moment komt er al 1400 jaar lang op enig moment als er ergens meer dan 5% moslims zijn – dan gaan de oelema (de “wetenden”) uitleggen  wat er écht in Koran & Soenna staat. En dat is kort samengevat: alle ongelovigen hebben de keus tot bekeren, in onderdrukking leven of de dood. Bovenstaand plaatje laat moslims zien die ongetwijfeld door de “oelema” voorgelicht zijn over wat de islam echt is.

Het mooiste historische voorbeeld van zo’n stront-raakt-de-ventilator-moment is het jaar 1920 als Amin al-Husseini in Jeruzalem mede de Nebi Musa-pogrom organiseert, door een Brits militair hof tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld wordt en hij . . . . . . . . . . door het Britse mandaat-gezag een jaar later benoemd wordt tot Groot-Moefti van Jeruzalem. Ja, ook toen al wisten wijze bestuurders dat je het beste orde bewaard onder moslims door gezagsdragers uit die kringen te gebruiken. Deze Moefti heeft vervolgens met Koran en Soenna in de hand en later in samenwerking met Hitler de terreur tegen Juden-freundliche moslim-Arabieren en tegen de Joden zelf georganiseerd. Enfin, daar plukt de wereld nu nog de heerlijke vruchten van.

geller-yesterdays-moderate1

Ik weet niet zeker of Aboutaleb uit angst, overtuiging of carrière-overwegingen zich blijft uitgeven voor moslim. Natuurlijk is hij objectief omhooggevallen alleen al omdat hij een technisch HBO-diploma in Nederland wist te behalen. Zoals een Marokkaanse luitenant in het Nederlandse leger me ooit zei: de Hollanders promoveren blind elke Marokkaan die van goede wil is en ook nog iets kan.

Angst móét een factor bij hem zijn: hij weet dat hij volgens de islam in feite al een afvallige is, omdat hij ingaat tegen het Koran-vérbod om vrienden te maken ónder de ongelovigen en het Koran-gébod om de Jihad te bedrijven tégen de ongelovigen. Sadat is erom vermoord, om die samenwerking met het Westen en Israël, zoals Hans Jansen dat zo precies uitlegt in zijn “The Neglected Duty”.  “Het geloof” publiekelijk loslaten is voor Aboutaleb dus geen optie.

Maar ik denk dat de voornaamste factor bij Aboutaleb die typische moslim-irrationaliteit is, waardoor je tegen alle evidentie in kunt blijven volhouden dat de islam een geloof van de vrede is en minimaal een geloof als alle anderen. Terwijl de islam natuurlijk de oudste georganiseerde manifestatie ter wereld is van een nazi-mentaliteit. Voorts is de islam principieel onhervormbaar omdat de Koran geldt als het rechtstreekse woord van Allah en “de Profeet Mohammed” als het blind te volgen voorbeeld. Welnu: zowel Koran als  Soenna staan vol met haat en vervolgingsoproepen jegens Joden en verdere “ongelovigen”.

Als Aboutaleb in zijn interview met Al-Arabiya zegt dat “deze terroristen hun ideeën en hun daden ontlenen aan de islam” dan vergist hij zich. De ideeën van ISIS en verdere salafisten en terroristen ZIJN de islam. Punt. En dus is Aboutaleb een zand-in-de-ogen-strooier van onze quasi-elite die van zichzelf toch al zo graag blind blijft.

Eerdere eulogieën op Ahmed Aboutaleb van mijn hand:

1) Job Cohen en Ahmed Aboutaleb: twee Houten Klazen met een domkop erop

2)  Aboutaleb: de PVV-ers zijn de nieuwe nazi’s en de moslims de nieuwe Joden

3) Aan tafel bij Pauw bewijzen Ahmed Aboutaleb en Thomas Erdbrink dat ze de morele oordeelskracht missen om de speeches op 4 en 5 mei 2016 te houden . . . . goedmensen Huub van der Lubbe en Dolf Jansen zaten ook aan enne . . . . . Mark Rutte is definitief gek geworden

4) Hé, Ahmed Aboutaleb! Schrijf eens een essay over de mooie kanten van de islam!

5) Het Aboutaleb-trauma van Jeroen Pauw

6) Aboutaleb: typisch islam

INSTANT UPDATE:

Ik krijg zojuist een video binnen van Prager University (“Give us 5 minutes and we will give you a semester”) waarin Ayaan Hirsi Ali een pleidooi houdt om de hervormers in de islam te steunen. Je zou Aboutaleb ook voor zo’n hervormer kunnen houden. Mijn bewondering voor Ayaan is groot, maar haar geloof in de hervormbaarheid van de islam is een illusie. Die ideologie kan je alleen maar in zijn geheel bij het grofvuil zetten. Daarna niet meer omkijken.

Zoals ik eerder schreef:

Ze is lief en gedreven, Ayaan, en ik ben er trots op dat ik haar op Schiphol ooit een handje heb mogen geven met op twee meter afstand twee bewakers met een mitrailleur gekruist voor de borst en behangen met handgranaten, maar als je die “5 punten” ter hervorming van de islam uit haar nieuwste boek zou uitvoeren, dan schaf je in feite de islam af. Eigenlijk is het hilarisch als je erover nadenkt. Om te beginnen vindt ze dat de semi-goddelijke status van de Profeet Mohammed alsmede het geloof in Zijn onfeilbaarheid moet worden afgeschaft. En dat is dus om te beginnen totáál onmogelijk. Gelovige moslims vereren Mohammed op een hysterische manier. Moslims moeten, punt twee, het leven meer gaan eren dan de martelaarsdood. Ga dat maar eens uitleggen aan de mensen die diep ongelukkig zijn onder een systeem van onderdrukking. Ga dat maar eens uitleggen aan de mannelijke onderdrukkers die er alle belang bij hebben dat systeem in stand te houden omdat het systeem ze volop voorziet van seks, macht, luxe en aanzien. Maak dat eens de misleide vrouwen wijs, wier enige psychologische uitweg was om de onderdrukker lief te hebben. Ze wil, punt drie, de sharia, de Koran, de Soenna en al wat daarop aan islamitische ”jurisprudentie” gebouwd is ter discussie stellen. Wat zal ik daar nou eens van vinden? Eh . . . . . . . succes! Ze wil de willekeur afgeschaft zien van de “fatwa’s” waarmee individuele imama’s en verdere oelewappa’s zomaar even over ieders leven beslissen. Nogmaals: succes! Ze wil de opdracht tot Jihad uit de islam hebben. Dat is dus de kern van de Koran, het woord van Allah Himself. Er staan meer dan 200 oproepen in om de “heilige oorlog” te voeren. Dus wat zal ik Ayaan verder nog toeroepen? “Veel kusjes en veel succes! Het gaat absoluut lukken!”

_______________

Advertenties