(Afshin Ellian in Elsevier)

“Ik blijf erbij dat de islam de meest beschermde religie en wereldbeschouwing op aarde is, want als ik kritisch over het christendom, het boeddhisme of het socialisme had geschreven, was er niks aan de hand geweest.

U kunt op mij karaktermoord plegen, de jihadisten mogen mij dood willen, de ayatollahs mogen mij executeren, maar ik wil wel worden herinnerd als een nederige maar gepassioneerde academicus die de islam op de operatietafel van de rede heeft gelegd. Dit is in de ogen van jihadisten een misdaad, ja, dat is de enige misdaad die ik pleeg: een apologie voor de rede inzake de islam. Het is kenmerkend voor de stand van zaken in de islamitische wereld – en dus de ultieme rechtvaardiging van mijn houding – dat kritiek tot een doodstraf leidt.

Onthoud dat: één kritisch geluid (een bedreigd geluid) over de islam binnen de hele academie van Nederland, uit mijn bescheiden mond, wordt door linkse media en academici als een zorgwekkend fenomeen gezien. Dat is op zichzelf beschouwd een zorgwekkend fenomeen. [mijn blauwe vet]

Lees het stuk van Afshin Ellian dat boven deze slotalinea’s staat  op de site van Elsevier >>>

Advertenties