akugunduz-visitekaartje

Soms zijn de items op GeenStijl zo leuk geschreven dat ze raadselachtig worden. Vooral die geschreven worden na de VrijMiBo. Neem nou dit stukkie van gisteren van Zentgraaff:

“Berichtje in Turkenbode Zaman Vandaag: ´Rector Akgündüz spreekt zich in een essay uit tegen ´dialoog met homo’s, atheïsten, shintoïsten en soortgelijke ongelovigen’, omdat dat volgens hem ‘onislamitisch’ is.’ Tja, zo denkt dus de rector die jarenlang door de dialoogwappies op het schild gehesen is als catalysator van de integratie over die perfide hobby van het linkse smurfenvolk. Graag hadden we u wat meer context gegeven over het hele verhaal van Akgündüz, maar omdat ie het (19 kantjes) in het Turks geschreven heeft kunnen we de schriftelijke dialoog met de haatsnor helaas niet aangaan. Zullen we voortaan twee parallelle samenlevingen doen, eentje voor de rabiate islamieten en eentje voor de dialoogdenkers die menen dat het ooit nog goed komt? Dan gaan we met de rest van Nederland gewoon door zonder dat gemiemel over bruggen bouwen en dialoogtafels.”

Nu had je een paar mogelijkheden in bovenstaande tekst om naar het interessante artikel in de krant “Zaman Vandaag” te linken. Bij voorbeeld onder de woorden “Berichtje in Turkenbode Zaman Vandaag”.  Maar je verwacht die link naar “Zaman Vandaag” niet vier regels naar beneden te vinden onder de naam Akgündüz. Daar verwacht je een Wikipediaatje.

“Graag hadden we u meer context gegeven”, zegt de jeugdige Zentgraaff  – (midden 20 tot laat 20, hoogstens heel erg voor in de 30) – en verzuimt inderdaad te melden dat “de rector” “rector” is van de “Islamitische Universiteit Rotterdam” en dat zelfs dialoogwappie Jet Bussemaker, die na die 1400 jaar nazistische terreur de islam nog een jaartje of 20 extra wil geven om volledig te emanciperen, in 2015 de IUR onder verscherpt toezicht heeft gesteld. Aardig was misschien ook geweest nog even te herinneren aan het feit dat “Zaman Vandaag” een krant van de Gülen-beweging in Nederland is.

En zou ik iets meer mogen vernemen over de instanties en personen door wie deze Akgündüz – (op zijn eigen protserige visitekaartje spelt-ie het als Akgunduz) – “op het schild gehesen is als catalysator van de integratie”? Het is niet Lodewijk Asscher want ik lees in een artikel in de Telegraaf uit 2013 (!)

“De antiwesterse uitspraken die de rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) zou hebben gedaan, kunnen niet door de beugel. De instelling moet tekst en uitleg geven, anders krijgt ze problemen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat donderdag in de Tweede Kamer gezegd.”

Ik zou, als ik Zentgraaff was geweest, ook zeker mijn verwondering hebben uitgesproken over het eerste fatsoenlijke artikel dat ik althans ooit op de wapste der dialoogwappie-sites, namelijk “Joop”,  ben tegengekomen, te weten dat van 20 oktober van Peter Edel “Beruchte rector islamitische ‘universiteit’ Rotterdam gaat tekeer in Ankara”.

Vooral zou ik ook een linkje hebben gegeven naar een stuk van Betsy Udink in het tweedwapste orgaan der dialoogwappie-media, de Volkskrant. En misschien zou ik zelfs een paragraafje hebben geciteerd uit dat stuk van Udink:

“Aanvankelijk gingen Erdogan en Gülen een tactische alliantie aan om samen een einde te maken aan de macht van de militairen en orthodoxe kemalisten die hen altijd hadden vervolgd.  De gülenisten in het staatsapparaat en in de media droegen het zotste bewijsmateriaal aan in de meest absurde rechtszaak in de Turkse geschiedenis: ‘Ergenekon’, een ‘bende’ die tot doel had de islamitische regering van Erdogan omver te gooien en de gülenisten monddood te maken. Dag in dag uit, jarenlang, publiceerde Zaman zonder wederhoor de onwaarschijnlijkste plotscenario’s. Eén voorbeeld uit de idiote reeks beschuldigingen: oprichter van de Koerdische onafhankelijkheidsbeweging PKK was niet Abdullah Öcalan geweest maar ultranationalistische Turkse militairen. De militairen zouden het Turkse volk willen onderwerpen door angst te zaaien voor Koerdische terroristen. Honderden militairen, ambtenaren en journalisten werden in de gevangenis gezet omdat ze lid van Ergenekon waren. Wat ze gemeen hadden was kritiek op Gülen.” [mijn blauwe vet]

___________________

Advertenties