Op 15 oktober schreef ik opgelucht een stukkie waarin ik een mail van Keesje Maduraatje citeerde:

“Vrienden, na jaren van misbruik van de Kristallnachtherdenking door Internationale Socialisten, Hamas-aanhangers en Anja Meulenbelt, is de ban eindelijk gebroken. Een waardige herdenking van de leden van het Joodse verzet in 2016. Leden van de groep Time to Standup for Israël hebben vorig jaar al een demonstratievergunning aangevraagd en zullen een waardige herdenking organiseren. Van harte uitgenodigd dit bericht verder te verspreiden en deel te nemen!”

Waarna een link naar een facebook-pagina volgde met precieze tijd en plaats van de herdenking.

Maar de rotzakken van islamofiel en antisemitisch links zijn toch weer succesvol aan het wroeten geweest. En ze zijn er in geslaagd om voor hun anti-Israël-manifestatie een oude synagoge te regelen in de Amsterdamse Jodenbuurt waaruit nagenoeg alle Joden in WO II werden weggevoerd naar de vernietigingskampen.

Lees het artikel ter zake van Maja Mischke op OpinieZ en leer hoe het kan dat de Uilenburgersjoel de Kristallnacht binnen haar muren laat herdenken door

“( . . .) een hetzerige, aan de Internationale Socialisten gelieerde activistenclub die beweert dat moslims de nieuwe Joden zijn en die jaar in, jaar uit de meest notoire antisemieten een podium biedt onder het mom van herdenking van de Kristallnacht ( . . .)”

Nee, ik roep er niet toe op en ik ga het zelf niet doen, maar ik kan het niet laten mijn intense impuls hier op te schrijven: om te doen wat Jezus deed met de tollenaars, maar dan niet met een zweep maar met een honkbalknuppel.

UPDATE 5 NOVEMBER 2016:

En nadat ik het bovenstaande had gepubliceerd en een nachtje had geslapen, bedacht ik dat Keesje Maduraatje zeer waarschijnlijk óók iets over deze pervertering van de Kristallnachtherdenking had geschreven. Dat blijkt inderdaad zo te zijn. Uit zijn artikel Alternatieve Kristallnachtherdenking wordt pro-Palestijnse-Zwarte-Piet-manifestatie  leren we dat op de geplande “herdenking” in de Uilenburgersjoel de zwarte-Piet-activist Jerry Afriyie gaat spreken. Deze Afriyie is een vriend en geestverwant van “Vlaming” Abou JahJah, moslim en hater van Joden en het Westen. Ook Abulkasim Al-Jaberi behoort tot de kring. Op “Metapedia” lezen we:

“Jerry King Luther Afriyie (30 april 1981), een van de oprichters van ‘Zwarte Piet is racisme’. Hij is opgepakt wegens orderverstoring in Dordrecht tijdens de 2011 Sinterklaasviering. Jerry Afriyie was een vriend van de doodgeschoten Quincy Soetosenojo, een crimineel met een lang strafblad. Een onschuldig kinderfeest wordt door Afriyie verdraaid tot een conflict tussen blank en zwart. Afriyie strijdt niet tegen racisme, maar hij wil dat er racisme is, want dan krijgt hij namelijk aandacht van de media.”

afriyie-jerry

Jerry Afriyie

al-jaberi-abulkasim

Abulkasim Al-Jaberi

De PostOnline over het optreden van Al-Jaberi bij de “Dag tegen Racisme” in 2015:

“Abulkasim Al-Jaberi doet namens Youth for Palestine waar hij goed in is. Terwijl steeds meer bezoekers het voor gezien houden overschreeuwt Al-Jaberi zichzelf. Een kleine harde kern juicht hem toe als hij zijn historisch onjuiste informatie over de bühne gooit. In de ogen van Al-Jaberi is alles racisme. De politie, het onderwijs, Diederik Samsom, de sociale dienst en eigenlijk de hele maatschappij. Middelvingers geeft hij aan iedereen, en Israel is de schuld van alles. Esther Voet, die namens het CIDI poolshoogte komt nemen vertrekt na zijn toespraak.”
_________________

Advertenties