trump-tweet-stewart-leibowitz

Feynman van GeenStijl lijkt me een idiot savant. Dat zijn mensen die heel goed kunnen zijn in wiskunde en soms best wel rocket-scientist kunnen worden, maar ze moeten zich niet bemoeien met echt ingewikkelde maatschappelijke zaken zoals de dialectische wereld an-und-für-sich. En als het over Joden gaat, kan de geleerde dwaas Feynman beter helemaal zijn mond houden. Maar in een meetkundig betoog over de peilingen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen veroorlooft hij zich toch weer deze foute opmerking:

“Gelukkig is het vrij overbodig om uit te leggen dat Trump niet echt een fantastische presidentskandidaat is. De poging om Jon Stewart weg te zetten als jood, neigt naar antisemitisme. Stewarts reactie is episch.”

Datweg te zetten” suggereert dat Trump inderdaad antisemitisch bezig was, maar dat lasterlieginsinueert Feynman zeer onterecht, want Trump vertelt aan Stewart alleen maar dat hij zijn naam niet laffelijk had moeten veranderen van Leibowitz in Stewart – iets wat Mark Levin ook vindt – en dat hij trots dient te zijn op zijn Joodse identiteit. Trump is het tegendeel van een anti-semiet, zoals Ezra Levant heeft aangetoond:

Voorts is Stewarts reactie niet “episch” maar vergezocht, pedant en arrogant. God, wat vóélt-ie zich in dat clipje dat door Feynman wordt aanbevolen. Kijk ‘m toch eens hanig en gloriërend in de bijval van zijn liberal audience op en neer over het podium stappen, terwijl hij een onschuldige en plagerige tweet van Trump demoniseert tot een soort Protocollen van Zion.

Die tweet van Trump bevat geen “weird shit” zoals hij beweert en wat Stewart/Leibowitz rond 2:20 zegt is aanstellerig en walgelijk:

“It would be funny if it was not so fucking toxical and crude and horrible”

Ik vraag me trouwens af wat Stewart/Leibowtz zou vinden van mijn benoeming van zeikknijpsmoeltje Lodewijk Asscher tot erfelijk belaste en gedegenereerde Stockholmsyndroom-Jood. Daar zou-ie vast óók iets antisemitisch achter zoeken!

_____________

Advertenties