Ik kreeg vanmorgen een mail binnen van uitgeverij “De Blauwe Tijger” met de volgende inhoud:

Vanmorgen won Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De enige in Nederland die dit altijd voorspeld heeft, vanaf de primaries tot vannacht, was Hajo Smit, auteur van Donald Trump en Bernie Sanders, Amerikaanse Lente 2016. Het hele jaar heeft hij betoogd waarom Donald Trump ging winnen. Media kregen de afgelopen weken steeds meer oog voor Hajo Smits boodschap en argumenten. In alle bescheidenheid heeft hij zich tussen de Amerika-kenners weten te nestelen, terwijl hij tegelijkertijd beter wist wat er in dat land gebeurde dan zij. Maar tot vanmorgen kon men nog zeggen: “We zullen zien.”

Dat kan nu niet meer. We hebben met trots Hajo’s boek over Trump uitgegeven. Men leert er Trump in kennen zoals in geen enkel ander boek. Wie kijkt in de boekwinkels ziet daar allerlei boeken over Trump liggen die al op het kaft beweren dat ze op neutrale wijze willen beschrijven hoe verschrikkelijk Trump is. Hajo’s boek heeft soms wel, maar ook vaak niet tussen deze boeken gelegen, terwijl hij het als enige bij het rechte einde had tijdens de voorverkiezingen, en tijdens de presidentsverkiezingen.

Leer Trump kennen via Hajo’s boek en doe daarmee recht aan deze unieke Amerika-watcher die de afgelopen maanden de media veroverd heeft en die daarmee zeker zal doorgaan.

Wil je begrijpen wat Amerika vannacht gedaan heeft? Lees dan Donald Trump en Bernie Sanders, Amerikaanse Lente 2016.

smit-hajo-boekomslag-trumpbiografie

_______________