vries-de-stefan-frankrijk-correspondent

Soms kan ik eventjes niet meer tegen de debiele smurrie die wordt afgescheiden door het zelfverheffingsneuroten-media-machtsconglomeraat. Kranten lezen – ik ben een historicus van 71 jaar met een intense intellectuele belangstelling – doe ik al jaren niet meer. Televisie kijken alleen als ik te moe ben om te lezen of onder de afwas of het koken. Gisteren viel ik in een stukje Pauw. En dat stukje heb ik later op uitzending gemist opgezocht, want ik wilde nog eens precies horen wat Stefan de Vries, correspondent in Parijs, had gezegd. Kijkluister vanaf 12:08:

Het plezier [in Parijs] is echt weg. Mijn liefde voor Parijs heeft echt een klap gekregen, niet zozeer vanwege de aanvallen [Bataclan etcetera] die natuurlijk ook vreselijk zijn, maar meer de reactie. De polarisatie van het land is heel erg verdeeld ( . . .) de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen zijn heel groot ( . . .). Ik ben ook heel erg verbijsterd en boos over de politieke reacties. Ik heb twee dagen na Charlie Hebdo daar al over geschreven, over de reflex van politici om direct te grijpen naar meer autoriteit naar meer veiligheid en niet te vragen naar de achterliggende redenen, waarom . . . . de meeste terroristen waren Frans of hadden sterke banden met Frankrijk . . . . waarom zijn er jongens van 25 die het in hun hoofd halen om andere jongens van 25 met wie ze op dezelfde school hebben gezeten en in met wie ze in dezelfde straat hebben gewoond, om die af te slachten. Dat is de vraag: wat is er mis met onze Franse maatschappij.”

Niet zozeer de aanvallen maar meer de reactie. Oh, waanzin neem mij mee in uw troostende nacht! Ik ga hier verder niet naar kijkluisteren. Ik wil niet weten hoe de combinatie islam en massa-immigratie ook hier weer wegverklaard gaat worden. Ik citeer alleen wat Arabist Hans Jansen placht te zeggen:

De islam aan D66-types uitleggen is hetzelfde als kleuters voorlichting geven over seks.”

Oh ja! En misschien moet ik ook even uit een Volkskrant-Forum-stuk van mij van 28 november 1994 (!!!) citeren:

“(. . .) of er niet een einde moet komen aan die combinatie van vrouwen- en verblijfsvergunningenhandel in Marokkaanse en Turkse kringen, aan die praktijk die hier altijd zo hartroerend met de term ‘gezinshereniging’ wordt aangeduid. Alsof het gaat om leden van door rampspoed uiteengerukte families, die elkaar na jaren van bittere scheiding weer in de armen sluiten dank zij onze Nederlandse gastvrijheid. Terwijl het gewoon gaat om huwelijksdeals tussen hier en elders wonende moslimfamilies. Maak je een einde aan die praktijk, dan zou de tolerantie voor echte asielzoekers misschien meer ruimte krijgen. In elk geval wordt dan een begin gemaakt met een vorm van beperking van een allochtoon gettoproletariaat dat in geen honderd jaar via arbeid in de Nederlandse maatschappij geïntegreerd zal worden.  Het probleem is dat de post-industriële samenleving een schaarbeweging kent: uitstoting van relatief eenvoudige arbeid aan de ene kant en vergroting van de vraag ernaar door instroom van migranten aan de andere kant. Dat zorgt voor een onoplosbaar probleem waar geen banenplan, van welk kabinet dan ook, tegenop kan.”

Dat is dus het antwoord op de vraag van Stefan de Vries, correspondent lulletje rozewater te Parijs: de oorzaak van het afslachtmassamoorden is: grote aantallen sociaal-economisch onintegreerbare jonge mannelijke moslims.

Het stukje Pauw zag ik onder het afwassen. Eerder op de avond had ik onder het koken iets van Nieuwsuur meegekregen. Later in de nacht heb ik ook dat opgezocht. Dit is het frame dat Nieuwsuur gaf aan rellen in Portland tegen de verkiezing van Trump:

portland-rellen-is-de-taal

Een zwart klootzakje dat McKelvey heet is de leider van de demonstraties. Volgens McKelvey willen de inwoners tegenwicht bieden aan de donkere periode die volgens hen gaat komen, nu Donald Trump tot president is gekozen.

“Portland is een progressieve stad en heeft niet voor Trump gekozen. De staat Oregon, zelfs de gehele westkust van de Verenigde Staten heeft niet op hem gestemd. Wij willen ons verzetten tegen zijn plannen.”

Veel inwoners maken zich volgens hem zorgen en willen Trump geen kans geven.

Als jij zwart, moslim, latino of homo bent, dan wil je niet afwachten om te kijken of je het land wordt uitgezet of wordt opgesloten. Wij vertrouwen hem simpelweg niet, we moeten ons wel verzetten.”

Ik zou wel eens willen weten waar het fascistische lulletje die hysterische beschuldigingen op baseert. Uit Trumps 100-dagen-plan is dit niet af te leiden. Het enige wat Trump wil is een stop op immigratie van moslims en een stop van grootscheepse illegale infiltratie door Mexicanen. Waar-ie vandaan haalt dat Trump iets tegen homo’s zou hebben is al helemaal onduidelijk. Het enige wat Trump over homo’s heeft gezegd is dat hij hen tegen moslim-agressie zal beschermen.

Het hypokriete relschoppertje vertelt dat het zijn bedoeling was om heel vreedzaam een liefdes-boodschap te verspreiden, maar kijk eens even hoe hij die uitspraak “nuanceert”:

portland-rellen-spokesventje1portland-rellen-spokesventje2portland-rellen-spokesventje3portland-rellen-spokesventje4

En tenslotte vraag ik uw aandacht voor een “interview” met Sidney Blumenthal, een belangrijke figuur in de Clinton-kliek, afgenomen door Joost Karhof. Nou ja . . . . . interview . . . . . . het was een monoloog waarin er een demonische karikatuur werd gemaakt van Trump en waarbij Karhof uitsluitend instemmend zat te knikken. Het is werkelijk buiten alle proporties wat Blumenthal beweert, een schijnbaar gedistingeerde en kalme heer, maar dus in werkelijkheid net zo’n hysterische gek als pakweg Mark Rutte of Diederik Samsom.

blumenthal-sidney

Sidney Blumenthal is een krankzinnige Jood, een zelfhatende antisemiet. Luister naar Caroline Glick over de man die bij Nieuwsuur ruim baan krijgt voor zijn Trump-demonisering:

“While Trump has disavowed the support of the GOP’s Jew-hating wing, some of Clinton’s closest advisers harbor virulent anti-Semitic beliefs.

 Take Sidney Blumenthal for instance. Blumenthal has been a close adviser to the Clintons for decades. We learned from Clinton’s emails made public earlier this year by Judicial Watch that Blumenthal was one of Clinton’s most intimate advisers throughout her tenure as secretary of state.

Blumenthal’s son Max is a raving anti-Semite. He calls for the destruction of Israel. He compares Israel to Nazi Germany and IDF soldiers to the Nazi SS. Blumenthal Sr. is a proud father. He regularly shared his son’s ravings with Clinton, and she shared his delight. In eight separate emails over the course of her tenure in office, Clinton enthusiastically praised his Jew-hating propaganda. In one message email, Clinton wrote, “Your Max is a mitzva.”

Oh ja! Blumenthal sprak natuurlijk over Trump als een Poetin-vriend en aansluitend was er dan ook een reportage over de zorgen in Litouwen over Trumps suggestie dat Europa zijn faire aandeel in de kosten van de NAVO gaat betalen.

Het wordt allemaal heel zorgvuldig uitgedacht bij de staatsomroep. Of misschien hoeft dat niet eens meer and does it come naturally.

_________________

Advertenties