feriani-wissam-bij-pauw

Wie het niet gezien heeft moet pas op minuut 6 gaan kijken, want eerst komt Hero Brinkman aan het woord en dat is totaal oninteressant en wel hierom:

“Okee wat de fuck hebben we net gezien? Wij dachten ons licht op te steken over de kwestie rond de Arrayan-moskee in Amsterdam Noord, waar sprake zou zijn van radicale elementen aan de top. Aan tafel bij Pauw zitten politieman en politicus Hero Brinkman en Wissam Feriani, oprichter van het platform Islamic Empowerment.

Wat volgt is Brinkman die zegt dat hij niks mag zeggen als politieman maar wel als mens en zegt vervolgens niets, Feriani die een sosjaal-theologisch college houdt vanuit zijn baard en Pauw die antireligieuze slogans ertussendoor roept. Dan komt andere tafelgast Paul Witteman met feiten en wordt Feriani boos want islamitische gemeenschap is weer eens gekwetst.”

Het is een gemak- en genotzuchtige gladjanus, die Jeroen Pauw. En slim. Hij weet dat zijn linkse bazen niet willen dat de islam “gediscrimineerd” wordt en dus besloot hij afgelopen vrijdag het gesprek met beledigde moslim Feriani aldus:

“Genoeg daarover! We weten allemaal wel, als je je een beetje verdiept, die boeken zijn verschrikkelijk en roepen altijd op tot geweld. Allemaal narigheid.”

Even eerder had-ie ’t gehad over “het gif van de godsdienst”. Toch ging het alléén over de islam. Maar als-ie gezegd had “het gif van de islam” dan was het land te klein geweest. Terwijl toch de islam, de oudste manifestatie ter wereld van een nazimentaliteit, het oergif is dat onze Joods-Christelijk traditie veel te lang van Verlichting heeft afgehouden.

Aanleiding voor Jeroens gemakzuchtige domkoppen-generalisatie was een stompzinnige opmerking  van baardmijnheer Wissam Feriani

“Ik kan tientallen verzen uit de Bijbel en de Thora halen waarin staat ‘maak andere mensen dood’.”

Zeker, maar de Joden brengen dat al minsten 2000 jaar en de Christenen sinds 1650 niet meer in praktijk, maar de islam nog onverminderd en al 1400 jaar lang. En dat komt doordat, ander dan in de Joods-Christelijk-Verlichte traditie, de islam géén  Redelijkheid, Twijfel en Schuldbesef kent. Zodoende heeft zich bij de gemiddelde moslim ook geen Geweten gevormd. Ik heb dat hier omstandig uitgelegd en voor een korte uitleg kan men hier terecht.

Hoe je nou zo’n Wissam Feriani moet inschatten, is mij een raadsel. Zijn beledigde verontwaardiging lijkt niet gespeeld, dus hij schijnt echt te geloven dat de gewelddadige Jihad niet door de islam wordt voorgeschreven. Hij heeft het over Syrië-gangers die de mooie islam misvormd hebben tot een jihadistische ideologie door “knip-en-plakwerk”. Maar de Koran – het woord van Allah zelf – telt 164 rechtstreekse oproepen tot jihad.  En Einsteins van de islamologie zoals Robert Spencer (Jihad Watch!) en Bill Warner verklaren toch echt dat Jihad de kern is van de islam.

Ja, hoe moet je niet alleen zo’n Feriani inschatten, maar zo’n beetje alle moslims die ik ooit op de tv kritisch bevraagd heb gezien of die ik zelf in het dagelijks leven kritisch bevraagd heb: zonder uitzondering zijn ze beledigd en ontkennen ze het evidente. De waanzin van de islam kent vele verschijningsvormen.

Zie hier voor uitleg bij dit docuutje van Frank Buis
________________

Advertenties