Wilfred Genee vindt de boodschap van Sylvana Simons een héél goede boodschap. Sylvana omschrijft die boodschap als gericht tegen wat zo’n tumor is in onze samenleving: seksisme, racisme, discriminatie, ongelijkheid, onrechtvaardigheid en dergelijke”. In het kader van die anti-kanker-tumor-strijd is Sylvana lid geworden van de . . . . eh . . . . . “anti-Zionistische” partij DENK, die de lange arm in Nederland is van dictator Erdogan die bezig is het oudste nazisme ter wereld, de islam, in Turkije weer vol aan de macht te brengen.

Het hele bovenstaande “interview” is opgehangen aan de aapje-uitspraak van Johan Derksen in een uitzending van Voetbal Inside. En Grote Vraag die op en neer echoot tussen Genee en Simons luidt: IS JOHAN DERKSEN EEN RACIST?

Het antwoord luidt dat Derksen een te benepen kleinburgerlijk ventje is om “racist” te kunnen zijn. Derksen zou bijvoorbeeld nooit durven zeggen dat 1400 jaar nazislam, dat is 70 generaties, wel eens genetische effecten gehad kan hebben op de moslimische bevolkingen in Pak-Afghanië, Arabistan en Noord-Afrikanië. Want als je nagaat dat er bij Londense taxichaufeurs die het Londens stratenplan uit hun hoofd hebben moeten leren neurologische aanpassingen in de hersens zijn aangetoond, wat doet 70 generaties Koranische en Soennische nazi-teksten reciteren dan met het collectieve volkshoofd van de gelovigen.

Simons brengt te berde dat Genee in die uitzending van Voetbal Inside Derksen op zijn slip of the tongue opmerkzaam maakte en dat Derksen het toen nog wat aandikte. Daarin ziet Simons het bewijs dat Derksen een echte racist is. Dat is kwaadaardige flauwe kul. Ik heb dat scènetje eerder aldus ge-analyseerd onder de titel “Sylvana Simons en Clarice Gargard zijn jonge bruine aapjes“:

Nu werd Derksen in de uitzending zelf al door presentator Wilfried Genee erop gewezen dat hij die uitdrukking had gebruikt:

,,Trots als een aapje hoor ik, terwijl het toch echt trots als een pauw is.”

Waarop Derksen:

,,Waarschijnlijk waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw.”

Gargard ziet in die laatste opmerking van Derksen het bewijs voor zijn bewuste racisme. Maar wat hier gebeurt is het volgende: Derksen heeft die vergelijking totaal onbewust gebruikt. Maar als-ie er dan op gewezen wordt dat de respect-brigade dit wel eens “racisme” zou kunnen vinden, wordt hij recalcitrant. En maakt-ie een wat mij betreft uitermate geestige opmerking.

Lees ook:

Sylvana Simons:
Het dreigingsnivo voor Sylvana Simons is een duizendste van dat voor Geert Wilders
Sylvana Simons en Clarice Gargard zijn jonge bruine aapjes
Heeft Sylvana Simons een begin van een benul waarbij ze zich met dat DENK heeft aangesloten?
Wat hebben die toetsenbordhooligans nou eigenlijk tegen Sylvana Simons gezegd?

DENK:
Pat Condell typeert de potentiële achterban van DENK
Samenvatting verkiezings-programma DENK
Arjen Lubach sloopt Kuzu van DENK en de rest van de show is ook geniaal en hilarisch
Kuzu van Denk is een stompzinnige antisemitische Turk
Kuzu van Denk is een stompzinnige antisemitische Turk (II)

Johan Derksen:
Spitsburgertje Johan Derksen zou eens moeten uitleggen wat-ie zo verkeerd vindt aan Geert Wilders
Johan Derksen, Farid Azarkan, Jeroen Pauw en de redeloze racistisch-fascistische Rif-apen uit Marokko
Johan Derksen: ‘Das weiß der Führer nicht!’
Johan Derksen is een viezerik met smetvrees
Kleinburger Johan Derksen moet zich tot voetbalgelul beperken

_________________

Advertenties