“Ik ga natuurlijk niet met jullie in debát!”

“AD-journalist Wierd Duk wilde graag in contact komen met PVV-stemmers en deed een oproep. Hij ontving 53 brieven, veelal anoniem. Drie brievenschrijvers vertellen waarom ze kiezen voor de partij van Geert Wilders: Susanne van Veldhoven, Bastiaan Sietsema en Edwin Heij. En dominee Henk-Jan Prosman vertelt waarom binnen de Christelijke gemeenschap de PVV aan stemmen wint.”

Wat in dat leadertje van het PVV-item van gisteravond niet staat: het merendeel van die briefschrijvers wilde anoniem blijven omdat er anders grote gevolgen zouden zijn in hun sociale omgeving, van werkomgeving tot vriendenkring tot familie. Wierd Duk maakt duidelijk dat vooral de hoger opgeleiden en de mensen met hogere functies of eigen bedrijven geen zin hadden om in het programma met Pauw te gaan zitten. Dat was te merken. Wat er aan tafel zat, kwam slecht uit zijn woorden. Alleen de dominee (die zelf geen PVV-stemmer bleek en alleen verontruste voeling had met de PVV-neigingen in zijn christelijke gemeente) was erg goed in het lang aan het woord blijven en toch niks zeggen. Wát een eikel zeg!

De loodgieter was wel gewoon PVV-stemmer en die was op één moment toch wel ad rem. Dat was toen Pauw pedantjes opmerkte dat, als er wel eens iets mis ging met de screening van “migranten” in de AZC’s en als er dan eens een terroristje doorheen glipte, dat toch heel gewoon was want dat er toch overal wel eens een foutje werd gemaakt.

“Bij u [als loodgieter] gaat er toch ook wel eens wat mis?”

Waarna de loodgieter duidelijk maakt dat er qua misheid een verschil is tussen een gesprongen leiding en een aanslag door terroristen

Let nou eens op die schijnheiligheid waarop Pauw neerbuigend aan de getatoeëerde blondine Susanne van Veldhoven vraagt:

“Weten de mensen op jouw werk . . . . . ja, ik stel even van die vragen omdat dat kennelijk van belang is . . . .  weten de mensen op jouw werk dat je op zo’n partij als de PVV stemt?”

Omdat dat kennelijk van belang is! “Kennelijk”, zegt de huichelende hond. Alsof-ie dat vanavond pas voor het eerst hoort.

“Maakt het wat uit, denk je [dat je PVV stemt]?”

“Dat denk ik niet.”

Let op de toon en haar lichte schouderophaal en gelaatsmimiek, terwijl ze dat laatste zegt. Betekenis: ze hóópt dat het niks zal uitmaken. Maar ik denk dat ze vreest dat het wél uitmaakt. Susanne van Veldhoven is “commercieel medewerker” en wat Pauw op dat moment dient op te merken is dat het gek is dat het Susanne van Veldhoven allemaal hoog genoeg zit om een brief te schrijven aan Wierd Duk en aan tafel bij Pauw te gaan zitten, maar dat ze op haar commerciële werkplek blijkbaar nog nooit gezegd heeft dat ze op de PVV stemt.

Bastiaan Sietsema heeft journalistiek gestudeerd, maar is nog werkzoekende. Hij begint aan een opsomming van de terreinen waarop de PVV zijns inziens een goed standpunt heeft, maar hij wordt meteen onderbroken door Pauw:

“Haal er eens één uit.”

Pauw wil zo snel mogelijk de xenofoob uit Bastiaan naar boven halen.

En inderdaad: Bastiaan meldt dat de islam toch wel haaks staat op onze normen en waarden.

“Ja, maar er zijn toch wel heel veel moslims in het land”, zegt Pauw zalvend.

En het politiek-correcte antwoord komt meteen: “Ja, daar ben ik ook helemaal niet tegen, maar de vraag is of je door moet gaan met die aanwas richting Nederland.”

Bastiaan had natuurlijk kunnen zeggen dat heel veel al veel te veel is en dat het daarom heel veel snel moet stoppen.

Maar het is Pauw nog lang niet politiek-correct genoeg.

“Wat bedoel je dan met ‘die aanwas’?”

Op dat moment moet-ie eigenlijk twéé enorme knallen voor zijn hypokriete kanis hebben.

Maar dat doet Bastiaan niet, die antwoordt kleintjes:

“Of je met die mensen die hierheen komen of je daarmee door moet gaan.”

“Wie zijn die mensen? Je bedoelt vluchtelingen of zo.”

“In de meeste gevallen zijn het geen vluchtelingen.”

“Maar wie zijn dan die mensen die hier naar toe komen, op wie jij je richt bedoel ik.”

Misschien is het zelfs als je het uitschrijft niet meteen duidelijk, maar zie nou toch eens die totále onwelwillendheid bij Pauw, dat taaie net doen of-ie gek is en niet wéét dat 90% van die zogenaamde vluchtelingen jonge mannen van fighting age zijn die niet uit oorlogslanden komen, dat er inmiddels bewezen is dat er terroristen onder zitten en dat voor zover het Syriërs en Irakezen betreft het mensen zijn die klaarblijkelijk toch nog in staat zijn om een via een stuk of zes landen de vermeende vetpotten van Noord-West-Europa te bereiken.

Let op die voortdurende verontschuldigingen van Bastiaan:

“De PVV stelt bijvoorbeeld een immigratiestop voor mensen uit moslimlanden, niet omdat al die mensen niet deugen, dat denk ik ook niet.”

Misschien zou iemand eens een keer aan tafel bij Pauw moeten uitleggen dat de islam een nazi-ideologie is die al 1400 jaar en tot op de dag van vandaag zijn bloeddorstige terreur over de aarde verspreidt en dat het toch wel erg opmerkelijk is dat al die zogenaamd gematigde moslims nog steeds geen enkele neiging vertonen tot bezinning en het bij het grof vuil zetten van die nazi-ideologie.

Bastiaan: “We zien al die beelden op tv.”
Pauw, openlijk wantrouwend: “Wat voor beelden bedoel je?”
Dríé knallen voor de canis.

Openlijk wantrouwend: “Wat voor beelden bedoel je?”

Openlijk wantrouwend: “Wat voor beelden bedoel je?”

Pauw, die heel goed weet dat Bastiaan het heeft over de gruwelbeelden van executies door ISIS:
De beelden van de oorlog, bedoel je. Aleppo?”

Nee, Bastiaan zegt niet: Vuile hypokriete hond! Hou eens op met dom doen om mij subtiel te vernederen.

Bastiaan zegt braaf: “Iemands hoofd afhakken is niet oorlog, maar pure barbarij en dat is uit naam van de islam.”

“Maar ook een reden om te vluchten toch? Of niet?”

Bastiaan geeft toe: “Ja dat klopt. Dat is zo.”

Maar Bastiaan hád natuurlijk kunnen zeggen:

Maar blijkbaar geen reden voor die ‘vluchtelingen’ om die nazi-ideologie waaruit dat allemaal voortkomt, af te zweren of zelfs maar te beginnen om zich te bezinnen. Ik zag in het 8-uur-journaal van deze avond moslims die per bus uit Aleppo aan het ontsnappen waren. Ze schreeuwden dat ze alleen Allah, Assad en Syrië nodig hadden. Allah dus voorop. En dat is al 1400 jaar een garantie voor oceanen van bloed en onderdrukking.

Maar dat zei Bastiaan dus niet.

pauw-god-syrie-en-assad

Misschien moeten die gelovigen zich eens afvragen waarom bij het verdwijnen van gruwelijke dictators als Saddam Hoessein en Mubarak en Assad er iets nóg gruwelijkers onderuit komt. Zou dat eeuwig-gietgloeiende-godverdomme iets met de islam van doen kunnen hebben?”

Neem nou loodgieter Edwin Heij die overal bij de mensen binnenkomt en dus weet wat er leeft. Die geeft een voorbeeld van een paar jaar geleden van een Marokkaan die zijn vrouw opsloot in de slaapkamer toen de loodgieter binnenkwam. Terwijl Heij dan echt al gezegd heeft dat hij een hele lijst kan maken van dat soort incidenten, komt Pauw tóch met  . . . . . nou, ik zal het maar weer eens uitschrijven:

“Ik ga natuurlijk niet met jullie in debát! [let op die intonatie!]  Want dat zijn allemaal verschillende tonen die jullie aanslaan en allerlei verschillende voorbeelden waar je mee komt, maar als je zelf zegt . . . . ik heb een voorbeeld . . . . . het is wel een paar jaar geleden [let op de nadruk!]  . . . . . van een Marokkaanse man die zijn vrouw opsluit in weet ik veel welke kamer [let op de intonatie] op het moment dat jij binnen komt. Ik snap heel goed dat je dat absurd vindt, zou ik ook vinden, maar het is misschien ook maar één voorbeeld van een paar jaar geleden.”

Waarop de loodgieter nog eens benadrukt dat-ie er niet alleen een lijst van kan maken, maar er ook een boek over kan schrijven. En ik kan er aan toevoegen dat ik een loodgieter ken, die de wc’s in een Bijlmer-complex in Amsterdam heeft moeten verplaatsen omdat die wc’s qua Mekka-richting niet goed stonden.
Ik kan er verder aan toevoegen dat ik begin jaren 1990 was betrokken bij de bouw van een woningcomplex in de Commelinstraat in Amsterdam, waar architect Bart Duvekot out of his way ging om ingewikkelde constructies te bedenken met schuifdeuren zodat moslims in staat zouden hun vrouwen gescheiden te houden van eventueel bezoek en wel zodanig dat vrouwen en mannen via gescheiden wegen van de wc en de keuken gebruik konden maken. Voorts kan ik Pauw informeren dat niet alleen die loodgieter een boek kan schrijven, maar dat Paul Scheffer in dat geruchtmakende essay “Het multiculturele drama” al 16 jaar geleden schreef: “Onder de oppervlakte van het openbare leven drijft een zee van verhalen over de botsing van culturen, die niet of nauwelijks worden gehoord.”

Dat wéét Pauw allemaal net zo goed als ik. Maar hij dóét net of-ie het niet weet. Omdat het een opportunistische klootzak is, die het voornamelijk te doen is om het genot van zijn eigen organisme: lekker neuken, lekker salaris, lekker knus links, de ánderen zijn de slechteriken, lekker veilig en alle dagen roem.

“Het is een voorbeeld van wél een paar jaar geleden”

Zijn opportunistische smeerlapperij zit tot in het kleinste detail. Neem nou dat in weet ik veel welke kamer”, dat detailtje staat in dienst van het kleineren van al die ervaringen van die loodgieter (die het heel duidelijk over de sláápkamer had) en die de ervaringen van driekwart van Nederland zijn. Bijvoorbeeld die van mij.

Nog een klein Jeroenig viezigheidje tot slot. We nodigen hier vaak de PVV uit, zegt Pauw, maar ze komen nooit. Nee, allicht komt Wilders niet naar een programma dat prominent deel is van de algehele collaboratie met de nazislam en van de PVV-demonisering en dat graag onder het mom van maatschappelijke-verantwoording-nemen die nazislam plus antisemiet Dries van Agt podium verschaft.

Komt dat smeerlapperijtje!

En Martin Bosma komt alleen als-ie een boekje van zichzelf kan verkopen.”

Ja, het is een geldwolf, die Bosma. Een opportunist die ideologisch welgevallige boekjes schrijft. Iemand die altijd zijn huik naar de heersende wind zet uit puur eigenbelang. Of was jij dat, Jeroen Pauw, walgelijke genotzuchtige graai-dominee.

___________________

Advertenties