Johanna Hoes en Step Vaessen

Zelf heb ik GeenStijl ook regelmatig op de korrel genomen. Maar volgens sommige reaguurders onder het topic “KijkTip. SBS Haatbaard over GeenStijl en Greet” moeten de redacteuren van GeenStijl nu toch serieus rekening gaan houden dat de “korrel” via de ophitsing van Al Jazeera op de loop van een geweer komt te zitten. (SBS Haatbaard = Al Jazeera.) Voorlopig blijft het op-de-korrel-nemen verbaal, maar bij een moordenaars-ideologie als de islam en met Nederlandse helpers zoals Johanna Hoes weet je het natuurlijk nooit. Ik bedoel: weet je het altijd. Ik zou zeggen ga dat topic lezen, waarin minstens één fraaie typering te vinden is: “bestuurselitetrekpop Kees Boonman”.

Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om aandacht te vragen voor nóg een nep-linkse bestuurselitetrekpop die, net als Johanna Hoes, helemaal ten dienste staat van Al Jazeera? Het betreft Step Vaessen:

“Vaessen studeerde psychologie te Nijmegen en volgde daarna een postdoctorale opleiding journalistiek in Tilburg. Tijdens haar studentenjaren was ze betrokken bij de Nijmeegse kraakbeweging en de krakerszender Radio Rataplan. Van 1994 tot 1996 was ze werkzaam als journalist voor dagblad De Limburger. In 1994 ging ze werken voor de NOS. In 1996 werd ze uitgezonden naar Jakarta, waar ze werkte als correspondent voor Zuidoost-Azië. Sinds de oprichting van Al Jazeera English in 2006 is ze vanuit Indonesië werkzaam voor dit tv-station.

Op 7 augustus 2011 was ze de derde gast van dat seizoen in het televisieprogramma Zomergasten van de VPRO. Op 20 juni 2012 hield ze een Arondéuslezing over intolerantie in Nederland en pogingen vanuit de politiek om mensen te weerhouden om vrij te spreken.”

Vanuit de Nijmeegse kraakbeweging naar verdedigster van de islam. Da’s logisch toch? Dat linkse tuig is allemaal ziek in hetzelfde bedje. Ze werd in 2011 al gepromoot door de VPRO middels een optreden in “Zomergasten”.

vaessen-step-jihad-met-sambal-bookcover

De website van “Zomergasten” meldt:

“Ze heeft pas een boek geschreven over de islam met de titel Jihad met sambal. Het belooft een interessante avond te worden. Met meegebrachte spekkoek op tafel.”

Spekkoek en Jihad-met-sambal! Wat heerlijk Hollands-nuchter relativerend! Waaraan doet me dat toch denken? Oh ja: aan Joost Zwagerman (hij ruste in vrede) en “Hitler in de polder”:

“Was ik moslim in Nederland, ik zou me inderdaad geschoffeerd voelen door de populistische slogans van Geert Wilders en zijn partijgenoten. Maar ik zou die schofferingen pareren met een lucide argumentatie en mij niet laten verleiden tot de beschuldigingen van de zelfbenoemde ontmaskeraars van het radicale kwaad. Deze moslims die zich hiertoe niet laten verleiden en die inderdaad lucide én valide argumenten aandragen in het debat – deze moslims zijn er en ze laten steeds krachtiger en overtuigender van zich horen. Ze heten – ik doe een greep – Ahmed Aboutaleb, Ahmed Marcouch en Tofik Dibi. Zonder dat zij zich laten gijzelen door de hysterische retoriek van de beschuldigers van het radicale kwaad, spreken deze Nederlandse politici met moslimachtergrond zich uit (. . .). Zij verwijzen niet naar Hitler, Goebbels, Himmler  en andere nazi’s, dank u beleefd.”  ( Joost Zwagerman, Hitler in de Polder & Vrij van God,  p. 25.)

“Geen behoefte aan nazisme, dank u beleefd”, zegt Joost Zwagerman in bovenstaand citaat. Leuk! Auschwitz en de Nederlandse moslim samen in de Oudhollandse sfeer van Woutertje Pieterse en Juffrouw Laps getrokken. Onschuldig. Doe niet zo gek, jôh! Nazi’s! Stel je voor! Holland en Holocaust! Ha-ha-ha! Zoiets als de bakfietsimam, een co-productie van Najib Amhali en Peter Heerschop, waarin Hollandse kindertjes werd geleerd dat de islam eigenlijk reuze gezellig is als er maar handpoppetjes bij gebruikt worden. Ook met de titel van zijn pamflet “Hitler in de Polder”, wil Zwagerman natuurlijk die rare Hitler-roepers als provincialen neerzetten.

Godnondeju! Wat hébben de zelfverheffingsneuroten allemaal ongelijk gekregen! En dat dan nog voorlopig zonder grote aanslag in Nederland-substantieel-dreigingsnivoland.

Maar ik wilde dus even aandacht vragen voor Step Vaessen, nóg zo’n collaborateur met het Grootste Kwaad dat deze aardkloot ooit heeft gezien: de islam. Ga dan lezen dat voortreffelijk geschreven stuk!

__________________

Advertenties