(De video is blijkbaar verboden te embedden, maar hier is-ie op YouTube te zien.)

Die aanslag afgelopen maandag in Ohio waarbij een Somaliër van 18 jaar met een auto inreed op een groep studenten en vervolgens op ze los ging met een slagersmes en waarbij 11 gewonden vielen. Ik heb er in de Nederlandse media weinig meer van gehoord of gezien. Het laatste wat ik weet was een uitzending van het NOS-journaal ergens begin van de week waarin gewoontegetrouw verteld werd dat het allemaal nog erg onduidelijk was. Daarna komt altijd schoorvoetend de erkenning, maar deze keer bleef het volgens mij stil. Inmiddels is duidelijk dat Abdul Razak Ali Artan geïnspireerd werd door ISIS en voor zijn daad al een rant op facebook had gezet met klachten over dieskriemienaasie van moslims in Amerika.

Abdul Razak Ali Artan

Abdul Razak Ali Artan

Bovenstaand een interview op Fox News dat werd afgenomen door Tucker Carlson. De geïnterviewde is een behoofddoekte professeuse aan Georgetown University, geheten Engy Abdelkader. Zij legt uit dat zulke terreurdaden als in Ohio gebeuren omdat moslims te weinig empathisch ontvangen worden door de Amerikanen. Het heeft allemaal niet zoveel met de islam te maken en het eerste wat moet gebeuren is nu net NIET zelfonderzoek van islam en moslims.

Goeie vraag van Tucker Carlson: hoe word je in twee jaar tijd van “vluchteling” tot ISIS-terrorist? My guess: zou het iets met de islam te maken hebben?

penis-with-foreskin

Een comment luidt: “She looks like a sad penis with foreskin.”

_________

Advertenties