ghoujal-aymar

(Door Elif Isitman in Elsevier)

De Syrische vluchteling Ayman Ghoujal (39) geeft in een interview met de Volkskrant zijn verbazing weer over de macht die islamitische asielzoekers in de Nederlandse opvangcentra hebben.

‘Verwende kinderen’ noemt hij de moslims, die volgens hem altijd hun zin doordrijven en willen dat iedereen rekening met hen houdt. Ghoujal is zelf overtuigd atheïst en zat vanaf september vorig jaar een half jaar lang in het opvangcentrum in Budel en Katwijk. Bij zijn komst kreeg hij te horen dat hij vooral niet ‘te opvallend de atheïst moest uithangen’, omdat dat alleen maar problemen zou geven.

Ghoujal zegt nooit fysiek aangevallen te zijn geweest, maar wel vaak verbaal: ‘Dat ik dood moet, omdat ik een afvallige ben’. Hij vraagt zich af: ‘Wat moet je als je voortdurend wordt gevraagd of je moslim bent? Liegen over wie je bent? En hoe houden afvalligen zich gedeisd? Als ze je tijdens de ramadan zien eten, of als ze je alcohol zien drinken, dan word je bedreigd’.

Ghoujal was naar eigen zeggen niet geschokt door de intolerantie van zijn islamitische medebewoners, dat was hij immers gewend, maar: ‘ik had niet kunnen bevroeden dat ze zelfs in een vrij land als Nederland zoveel macht zouden hebben. Dat homo’s in de opvang in aparte hokjes bij elkaar moeten kruipen en vrijdenkers als ik niet zichzelf kunnen zijn’.

Lees de rest in Elsevier >>>

asielzoekers-heumensoord

_____________

Advertenties