ruyter-de-michiel-adriaanszoon“Tamara Wulffelé” heeft een mooi stuk opgestuurd naar GeenStijl en die hebben het zeer terecht geplaatst.
Ik geef u een citaat midden uit het stuk dat u mag overpeinzen voordat u op lees verder >>> klikt.
De rest is net zo voortreffelijk.

 

Dan ben je dus 18. Je schrijft je in voor een woning. Je betaalt ervoor en je wacht ongeduldig op een eigen stekkie en meer vrijheid. Je bent net klaar met het voortgezet onderwijs en je wilt een studie gaan volgen om een goede baan te gaan vinden tussen al die tandartsen, apothekers, microbiologen en raketwerpgeleerden uit Aleppo en ‘omstreken’. Papa en/of mama werken wel hard, maar de belasting is hoog, want al die zielige mensen moeten opgevangen worden, Brussel moet ook eten en Griekenland, Oekraïne, Afrika en Turkije willen ook wel wat. Je moet dus een lening aangaan om te kunnen studeren. Een lening moet je afbetalen en deze zou voortaan BKR geregistreerd moeten gaan worden. Een huis kopen is dus geen optie, want hypotheek & BKR-registratie gaan niet samen. En stel nou dat je vader en/of moeder een uitkering hebben. Beperkt WW. Liefst geen ZW, want dat kost teveel geld. Dat wordt dus de bijstand. Dan ben je 18, moet je geld lenen om een goede opleiding te kunnen volgen, moet je ondertussen ook geld gaan verdienen om je zorgkosten, kleding, gsm etc te kunnen betalen. Maar dan worden je vader en/of moeder gekort op hun inkomen wegens jouw inkomen. Feitelijk zou je dan na je 18de je ouders moeten onderhouden als zij om wat voor reden dan ook niet kunnen werken. Ze zullen maar chronisch ziek zijn.. Je kunt niet op jezelf, want je staat nog niet lang genoeg ingeschreven voor een sociale huurwoning en kopen was al geen optie. Je begint dus hoe dan ook met een achterstand en niet zo zuinig ook. Geen eigen huis, hele dure zorg en een mega studieschuld. Je tanden en je ogen vallen niet meer onder je basisverzekering. Ook fysiotherapie is lastig. Voor steeds meer medicijnen betaal je een eigen bijdrage, niet te verwarren met eigen risico, wat wettelijk bepaald is en ook steeds hoger wordt.

Ziet u het contrast al? Onze ouderen liggen dagenlang in hun eigen stront terwijl aan de overkant van de straat hele kuddes vrijwilligers, ambtenaren en zorgverleners staan te wachten op de volgende bus Nieuwe Nederlanders.

_______________

 

Advertenties