meenen-paul-van-d66

De man die in Ankara de aanslag op de Russische ambassadeur in Turkije pleegde, schreeuwde “Allahu Akbar”. Gelukkig vertaalde het NON-journaal deze keer niet met “God is groot”, maar gewoon met “Allah is groot”. We kunnen natuurlijk niet verlangen dat de echt correcte vertaling wordt gegeven, namelijk “Allah is GROTER”, want dat zou twee onaangename dimensies van de islam in het licht zetten: 1) dat de islam zegt dat Allah groter is dan al die andere goden van al die andere volken en 2) dat Allah uitgaat boven de menselijke Rede.

De kreet ligt ook in het verlengde van de bekende islamitische geloofsbelijdenis: “Er is geen God dan Allah en de lachende moordenaar Mohammed is zijn Profeet.”

Dat “Allahu Akbar” was dus het voornaamste van wat die man schreeuwde. Wat hij verder nog riep -“Vergeet Aleppo niet! Vergeet Syrië niet!” – is secundair omdat “Aleppo” en “Syrië” rechtstreeks een gevolg zijn van dat “Allahu Akbar”. Je hebt in islamitische landen de keus tussen een bloedige dictatuur die de ergste uitwassen van de islam eronder houdt of datgene wat er onderuit komt na verwijdering van die dictatuur (Assad, Saddam, Khadaffi, Mubarak, de Sjah van Perzië), namelijk iets nog veel ergers: de echte islam en dat betekent ISIS-achtige of Khomeiny-achtige gruwel-regimes.

Maar uiteraard ging het in alle journaals over de gewichtigheid van die secundaire kreet.

En toen had je de aanslag in Berlijn. Het vaste patroon ontrolde zich. Is het wel een aanslag? Misschien toch een ongeluk? We moeten nog geen conclusies trekken! Bij “Voetbal Inside” kwam het ook even langs en Johan Derksen bewees weer eens dat-ie echt zijn kop beter kan houden over al wat buiten het voetbal gebeurt. Op 1.01.30 horen we ‘m de keurige politiek-correcte Pavlov-reflex debiteren: “We beschikken natuurlijk nog niet over alle feiten . . . . .” Je bent een clown, Derksen, en niet alleen vanwege dat geruite jasje!

Onze Mark Rutte had alweer zijn betuigenis van héél errug erg doen uitgaan naar de slachtoffers en nabestaanden en ook de bloemen en waxinelichtjes zullen ongetwijfeld weer volgen.

Marcouch (PvdA) zat in de uitzending bij Nieuwsuur. (Kijk vanaf 32:00) Meestal gaat Marcouch alvorens hij in het openbaar over “gevoelige onderwerpen” iets moet zeggen, eerst langs op de Plantage Muidergracht in Amsterdam bij Hedy d’Ancona. Daar heb ik ‘m tenminste al een paar keer naar binnen zien schuiven. Maar aanslagen zijn inmiddels dermate gesneje koek dat-ie het zelf wel kan. En zo moeilijk is het inderdaad ook niet. Dus roept hij: Afschuwelijk! Medeleven en steun! We moeten niet toestaan dat de terroristen groepen tegen elkaar opzetten! Leiderschap om mensen bij elkaar te houden! Geen haatzaaien!

En Paul van Meenen was nog ietsje explicieter:

“Het gaat erom dat wij de angst niet laten winnen. Dat wij ook niet laten winnen de mensen, de politici dus, die deze angst willen benutten om mensen in onze samenleving tegen elkaar op te . . eh . . tegenover elkaar te zetten.

Kortom: kop houden over de vervloekte moordenaars-ideologie, de nazistische islam! En samen tegen Geert Wilders!

Marielle Tweebeek bracht warempel uit: “Maar dat wordt wel steeds moeilijker als dit soort dingen gebeuren.”

Gut, meid. Hulde.

UPDATE:

stax-dionne-ook-na-aanslag-berlijn-vrolijk

Dionne Stax liet in het Glazen Goed-BN-ers-Huis haar humeur niet bederven door het nieuws uit Berlijn: “Ik wens u nog een héél prettige dag!” Zelfmanifestatie blijft voor de narcisten en hedonisten van het zelfverheffingsneurotenmediamachtsconglomeraat op één staan!

_________

Advertenties