Mohammed El Bachiri met zijn vrouw Loubna die omkwam bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016

Mohammed El Bachiri met zijn vrouw Loubna die omkwam bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016

Mail uit Vlaanderen, deze morgen. Zoals bijna elke morgen. Zo blijf ik op de hoogte van de toestand in de Generaliteitslanden. Ik krijg een stuk toegezonden uit een Vlaamse streemregsplisties blad. Als je héél vaak “extreem-rechts-populistisch” voor je uit murmelt dan gaat het, zo merk ik, klinken als streemregsplisties.

Dat blad geeft een commentaar op een eindejaarsmonoloog van dik 6 minuten die een moslim mocht houden voor de Vlaamse staatstelevisie, de VRT. Islam is liefde, vertelt deze man, zelf een moslim, die zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Deze Mohammed El Bachiri klinkt volstrekt oprecht, maar hij is ook héél, héél, héél erg in de war. Ga maar eens kijkluisteren naar de toespraak tot het Vlaamse volk van deze Mohammed. Het is de moeite waard. Een tekst die klinkt als kerstklokjes.

jihad-van-liefde-3

Het streemregsplisties blad dat mij het nieuws bracht, heeft een typisch akelig-rechtse zwarte-harten-opmerking, waarmee ik het 100% eens ben:

“Of Mohammed, die dus zélf vernoemd werd naar de oorlogsmisdadiger die de islam stichtte, die tekst helemaal zelf heeft opgesteld, daar geloven wij nu eens geen snars van, zie.

Nee, aan die tekst hebben meerdere taalvaardige linkse Goedmensen bijgedragen. Dit diamantje kent meerdere slijpers. Dit is zorgvuldig geregisseerde en misleidende overheids-verbindings-propaganda.

Het  streemregsplisties blad citeert ook een uitgebreid commentaar van een van de Einsteins van de Vlaamse islamologie, Koenraad Elst. Die legt uit wat voor een totale onzin het is om een “jihad van liefde” te ontwaren in de islam, tenzij het over loverboys gaat. Enfin, ga zelf maar lezen.

Ik kreeg deze morgen meer mail. Bijvoorbeeld van een van de Amerikaanse Einsteins van de islamologie, Robert Spencer. Zijn allereerste bericht –  (als je geabonneerd bent stuurt hij bijna dagelijks meerdere verontrustende berichten over de islam alleen al uit Amerika) – betreft een verijdelde massamoord in Phoenix tijdens een Kerst-nachtmis door onderstaande Derrick Thompson.

derrick-thompsonVerder kreeg ik uit Vlaanderen een bericht over een artikel in “de Morgen” met de kop:

IS verbrandt twee Turkse soldaten levend in video

turkse-soldaten-levend-verbrand

operatie-kaarslicht

En zelf stuitte ik op de website van het NOS-journaal op een verhaal van en over de correspondent in Indonesië onder de titel “Operatie Kaarslicht in Indonesië is nog groter dan voorheen”. Ik citeer:

De veiligheidsmaatregelen worden in dit overwegend islamitische land meestal rond de Kerstdagen opgeschroefd. Ook de naam ‘Operatie Kaarslicht’ is al eerder gebruikt hiervoor.

Voorgaande jaren was er ook extra bewaking. De toegangen naar kerken waren vaak gebarricadeerd en je kon er alleen naar binnen via controlepoortjes. Die bewaking begon na 1999, toen een reeks simultane aanslagen op kerken werden gepleegd”, licht correspondent Michel Maas toe. “De laatste jaren was de bewaking erg ontspannen. Het was jaren rustig geweest en de poortjes leken er alleen nog maar voor de vorm te staan.”

Maar nu is de operatie veel omvangrijker. ‘De sfeer in het land is veranderd’, zegt Maas. ‘Naast het relatief kleine groepje potentiële terroristen is er nu een veel grotere beweging gekomen van radicalen die het land intimideren en een steeds islamitischere kant opsturen. Zij creëren een vijandige sfeer waarin christenen en andere minderheden zich minder en minder op hun gemak voelen.’

jihad-van-liefde

Nog even terug naar de “Jihad van de liefde” van die Vlaamse moslim. Op de site van de VRT lazen we:

“Met deze boodschap en een wondermooie tekst inspireerde Mohamed El Bachiri talloze mensen tijdens een TEDx-conferentie twee weken geleden. Vanavond krijgt hij -met deze tekst- het laatste woord van het jaar in ‘De afspraak’.”

“TEDx”?

Het was echt even zoeken, maar tenslotte vond ik waar het acroniem TED voor staat.

“TED was born in 1984 out of Richard Saul Wurman’s observation of a powerful convergence among three fields: technology, entertainment and design.”

Okay. En wat is TED-met-een-xje-erachter dan?

“In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience.”

TED is dus de overkoepel en TEDx een locaal initiatiefje in de geest van TED.
Dit ruikt heel erg naar het nieuwe New Age.

“At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group.”

Deep-Sparking-Technology-Entertainment-Design.

Klinkt als “de Correspondent” on-stage.

En het is, zonder dat ik ook maar iets gemerkt heb, overal actief, van Amsterdam tot Maastricht. En blijkbaar ook in Vlaanderen, alwaar TEDx de liefdesjihad propageert.

tedx-amsterdam

________________

Advertenties