baudet-partijprogramma

(Door Rutger van den Noort)

Op de laatste dag van het jaar was het dan eindelijk zo ver. Forum voor Democratie (FvD) bracht als laatste serieuze partij haar concept verkiezingsprogramma uit. Gisteren kwam de kandidatenlijst uit en in januari volgt een congres. De vijf kernstandpunten (bindende referenda, bijvoorbeeld over TTIP, macht terug van Brussel naar Den Haag, restrictief immigratiebeleid, aanpakken van de zorgverzekeraars en het saneren van de publieke omroep) waren al wat langer bekend, maar er was nog geen boekje. Nu dus wel.

Het verkiezingsprogramma heeft 27 pagina’s en bestaat naast een inleiding en conclusie uit 21 hoofdstukken van een enkele pagina, waarin ieder onderwerp in zo’n drie tot vijf concrete standpunten uiteenvalt. Zo wil FvD bijvoorbeeld een bindend referendum over de voortzetting van het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie (p. 9).

Belastingen
De eerste vijf hoofdstukken van het programma gaan eigenlijk over het recht op zelfbeschikking. Volgens FvD moeten we af van . . . . . . . . . . Lees verder op OpinieZ >>>

________________

Advertenties