jerusalem

(Door Ernst Lissauer)

Antisemitisme laat mij persoonlijk koud. Dat rappers het ongestoord en onder luid applaus kunnen bezigen verneem ik, maar zie het als een lakmoesproef, meer niet. Het wordt pas problematisch als een gefrustreerde wereldleider het institutionaliseert.

Om tijdens Chanoeka een VN-resolutie te omarmen die Joden verbiedt op bepaalde plaatsen te komen is een gevaarlijker soort antisemitisme. De Judenreinpolitiek in Duitsland heeft geresulteerd in de Holocaust. Die is mislukt. Hoewel 90% van de Joden hier kon worden uitgemoord is het restant weer springlevend. Wat in Bijbelse tijden koning Balak van de Moabieten niet lukte – de Israëlieten vervloeken – lukt vandaag de dag nog steeds niet. Je zou er religieus dan wel moedeloos van kunnen worden.

Haten
Vandaag richt men de pijlen op de enige Joodse staat. Haar grenzen worden niet erkend, betwist of naar believen verlegd. De uti possidetis juris geldt overal, behalve voor de Joodse natie. Het is hetzelfde als de Duitse ontmenselijking via . . . . . . Lees verder op OpinieZ >>>

______________

Advertenties