nieuwsuur-yezidi-vrouwen-bij-isis

Indringende reportage bij Nieuwsuur over die ISIS-baardapen die éígenlijk helemaal niks met de islam te maken hebben, die de islam misbruiken en totaal verkeerd interpreteren.

Verslaggeefster Sanne de Ronden levert een flink stuk tekst bij de beelden:

‘Ik was gewoon zijn eigendom, alsof ik een huis of een auto was. Wanneer hij wilde, kwam hij naar me toe om me te verkrachten. Als ik weigerde, sloeg hij me en bedreigde hij me met de dood.’ De 23-jarige Nofa vertelt over de verschrikkingen die ze meemaakte toen ze als seksslaaf was gevangen bij Islamitische Staat.

Net als duizenden andere jezidi-vrouwen uit Mosul viel ze in de zomer van 2014 in handen van IS-strijders. ‘Ze vertelden ons dat we moslim moesten worden en dat we als slaaf onder de strijders zouden worden verdeeld.’ Nofa verzette zich en werd geslagen. De strijders dreigden haar te stenigen.

Uiteindelijk kreeg ze te horen dat ze die dag niet zou sterven. ‘We gaan je niet in een keer doodmaken, maar in duizenden keren, zeiden de  IS-strijders. Als we je verhandelen, voelt het voor jou net alsof je dood bent.’

Lees en kijk verder op de site van Nieuwsuur >>>

_______________

Advertenties