De integere journalist David Corn - ondervraagd door de integere journalsit Twan Huys - geeft een integer antwoord

De integere journalist David Corn – ondervraagd door de integere journalist Twan Huys – geeft een integer antwoord

Alle linkse tv-klets-programma’s – (dat zijn dus alle programma’s op de Publieke Omroep) – hebben inmiddels een vast patroon van Trump-bashen en Obama-aanbidden. Zo ook Twan Huys gisteren bij Nieuwsuur. Ach ja: Twan Huys. Sympathie voor Holleeder, maar niet voor Israël. Dol op EU en islam.

Op 18:40 kondigt hij een item aan rond een obscure journalist:

“David Corn is journalist in Washington en hij schrijft voor de website Mother Jones over de Amerikaanse politiek. Vorig jaar oktober, acht dagen voor de verkiezingen, publiceerde hij als eerste het verhaal dat een oud-spion van de Britse inlichtingendienst MI-6 informatie vergaard had die zeer schadelijk was voor Donald Trump. Het artikel van Corn werd door iedereen genegeerd. Maar nu is de inhoud van dat stuk wereldnieuws.”

Ja, maar het blijft natuurlijk wel gewoon wereld-FAKE-nieuws.

Toch komt in het kader van de broodnodige fake-follow-up deze David Corn vervolgens dik vijf minuten lang voorzetjes van Twan Huys inkoppen. Zoals de duidelijk vooraf ingestoken vraag van Huys over Trumps opmerking dat dit verspreiden van fake-news nazi-achtige trekjes heeft. Dat geeft deze Corn dan de gelegenheid om net te doen of Trump bedoelde dat hij zich met een Holocaust-slachtoffer vergelijkt. Quod non natuurlijk.

Een walgelijk, dom en doorzichtig een-tweetje.

De manier waarop die Corn praat heeft iets robotachtigs. Eerst dacht ik dat het kwam omdat-ie vaag iets heeft van het Monster van Frankenstein, maar bij goed opletten zie je dat hij de antwoorden van een auto-cue voorleest. Dus hoe afgesproken en ingestoken kan een interview zijn?  (Zie ook de enorme lap tekst die Corn krijgt op de Nieuws-uur-site.)

Er komt verder natuurlijk ook helemaal niks wezenlijks uit dat interview. Maar dat is ook niet de bedoeling. Want dat is: Tump-bashen. Daartoe komt vervolgens de gekende links-dragende veteraan Hubert Smeets aan het woord.

Ceterum censeo Publiekum Omroepium reconstruendum est.

10 Hours of Walking in NYC as a Black Trump Voter

UPDATE 13 januari:

Afshin Ellian in Elsevier: “CNN is medeplichtig aan karaktermoord op Trump

“Het establishment in de media is kennelijk bereid om de scheiding tussen opinies en feiten te verloochenen. Het is zorgwekkend om te zien hoe gemakkelijk sommigen in de gevestigde orde bereid zijn om de basisbeginselen van de democratische rechtsorde en journalistiek opzij te zetten. Het lijkt erop alsof de gevestigde orde bij een onwelgevallige democratische uitslag, de democratische cultuur niet langer wil accepteren. CNN is medeplichtig aan karaktermoord. Het lijkt wel een jihad tegen Donald Trump.”

______________

Advertenties