spaghettimonsterkerk-mienke-de-wilde

Ik dacht echt en oprecht dat het een idioot voorbeeld was van Godvrezendheid, uitgevonden door de redactieleden van Geen Stijl in dienst van hun nare islamofobe uithalen naar het Prachtgeloof-van-de-Vrede. Maar mensen die “geloven” in het Vliegende Spaghettimonster, de zogenaamde Pastafari’s, bestaan echt. Gisteren zag ik het in EenVandaag. Ze gaan voor de rechter afdwingen dat ze hun vergiet, teken van hun geloof, op hun hoofd mogen houden bij het nemen van een pasfoto. Moslima’s hun hoofddoek. Joden hun keppeltje. Sikhs hun tulband. Pastafari’s hun vergiet, teken van het Heilige Afgieten van de Pasta.

U moet zeker deze slide-show op hun website gaan bekijken.

En nu even ernstig. Dit is natuurlijk een geweldig initiatief om twee domheids-wapens uit de stupide rotpoten van idioot-links te slaan. Namelijk het eisen van rechten en voorrechten en uitzonderingsposities van de “verdrukten” op grond van een “religie”. Tegelijk tonen de Pastafari’s het onhoudbare aan van het juridisch-absurdistische “als-dit-dan-ook-dat-denken”, ook wel genoemd het “gelijke-monniken-gelijke-kappen-denken”. De monniken zijn namelijk niet gelijk. Zo is  bijvoorbeeld de inferieure islam zeer ongelijk aan het superieure christendom.

Ik vergeet telkens welke wetsartikelen ook alweer de “godsdienstigen” bevoordelen en beledigbaarder maken dan gewóne stervelingen. Maar die artikelen moeten dus weg. Want zoals Eddy Terstall bij mijn weten als eerste formuleerde:

“Godsdienst is niet meer dan een mening over God. Maar niet meer dan gewoon een mening, dus.”

En als ik daaraan iets mag toevoegen: als zo’n mening over God in een uitgewerkte vorm precies lijkt op het nazisme, zoals bij de islam, moet je die hele klerezooi verbieden.

___________________

Advertenties