Darya Safai

Darya Safai

‘Waarom wordt er nooit een manifestatie georganiseerd uit solidariteit met vrouwen die het slachtoffer zijn van de verplichte hijab’, schrijft vrouwenrechtenactiviste Darya Safai na de vrouwenmarsen die afgelopen weekend georganiseerd werden tegen Donald Trump.

Volgens The Guardian is hèt symbool van de Women’s March van afgelopen weekend een moslima met een Amerikaanse vlag als hoofddoek. Is dat de boodschap die de feministen en progressieven achter Women’s March willen uitdragen?

linda-sarsour-demonstratie-am-vlag-hoofddoek

Op het eerste gezicht was de manifestatie een ondubbelzinnig signaal aan de nieuwe president dat met vrouwen- en andere rechten niet gesold kan worden. Feministische en progressieve krachten dulden geen enkele aanval op de verworvenheden waarvoor ze tientallen jaren gestreden hebben. Ze zullen Donald Trump na zijn xenofobe en vrouwonvriendelijke uitspraken tijdens de verkiezingscampagne kritisch en waakzaam blijven volgen.

Maar zijn ze wel kritisch voor zichzelf? Een van de vier vrouwen die de mars organiseerden, Linda Sarsour, is een moslima die een hijab draagt. Verder deelt ze op Twitter over haar persoonlijke geloofsbeleving boodschappen als:I live my life under Sharia law everyday‘.

Lees verder bij Knack >>>

Mag ik voor het overige van de gelegenheid gebruik maken om te wijzen op Zwarte Duif die zo verschrikkelijk racistisch is dat hij met de nazislam collaborende nep-linkse kolérewijven een ander DNA wil laten aanmeten?

Linda Sarsour

Linda Sarsour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________

Advertenties