Hieronder staat een verderleesverwijzing naar een prachtstuk van Vlaming Johan Sanctorum over de betekenis van de grab-them-by-the-pussy-hat en ik citeer in zijn geheel een commentaar van Marc Schoeters dat eronder staat en waarin duidelijk wordt dat we eigenlijk te maken hebben met een cut-their-pussies-totally-away-hat.

ENJOY!!!

pussyhat-knitting

Donald Trump is nu al de grootste president aller tijden: hij zette de vrouw opnieuw aan het breien

Aan het tempo dat president Donald Trump nu besluiten ondertekent, is hij na twee maanden werkloos. Bijna alle verkiezingsbeloften zijn al uitgevoerd of in gang gezet, en ik moet toegeven: het wordt allemaal fantastisch, mijn aanvankelijk voorzichtige sympathie voor Den Donald groeit met de dag.

De grootste verwezenlijking blijft evenwel helemaal buiten het gezichtsveld van de analisten: hij inspireerde de vrouwen tot het grootste feministische attribuut aller tijden, namelijk de pussyhat, een warme muts om te betogen tegen de machomentaliteit van de nieuwe president. De pussyhat dook in november op tijdens de eerste anti-Trump-manifestaties, toen vrouwen uit het zonnige Californië naar het kille Washington gingen betogen en in de kleerkast geen geschikt hoofddeksel vonden. Dus sloegen ze aan het breien. De nu al onsterfelijke Trump-quote “ I grab them by the pussy” gaf de naam aan het kledingstuk, waarbij uiteraard ook de rozige vleeskleur bewust is gekozen. Van belang tevens zijn . . . . . . Lees verder op het weblog Acta Sanctorum  >>>

EEN VAN DE COMMENTS ONDER HET STUK:

Marc Schoeters zegt: 29 januari 2017 om 06:31

Ha! Het zijn mooie en spannende tijden! De roosvingerige dageraad van de Goedmutsen breekt aan! We wachten allemaal met spanning af wanneer Linda Sarsour – de Arabisch-Amerikaanse moslima en mede-organisator van de Women’s March – haar patriarchale hoofddoek aflegt en een pussyhat opzet. We wachten met spanning af wanneer mevrouw Sarsour goedgemutst haar openlijke steun voor de sharia – de mohammedaanse wetten en leefregels die vrouwen in een ondergeschikte rol duwen – intrekt. We wachten met spanning af wanneer madame Sarsour zich roosgemutst publiek verontschuldigt voor haar tweet van 8 maart 2011 – waarin ze over de Libanese islamcritica Brigitte Gabriel en de islamcritica Ayaan Hirsi Ali schreef dat ze zweepslagen verdienen. Met de toevoeging: “I wish I could take their vaginas away”. Voorwaar een mooie en vrouwvriendelijke wens van onze organisator van de Women’s March! Al lijkt die uitspraak ons misschien toch een tikkeltje gewelddadiger dan die “I grab them by the pussy” van The Donald. Of zien we dat te weinig rooskleurig? Linda Sarsour wil toch maar alleen de vagina wegnemen bij Ayaan Hirsi Ali – die als kind al genitaal werd verminkt en haar clitoris verloor door haar mohammedaanse familie. Blijkbaar vindt mama Sarsour dat nog niet voldoende – heel die vagina moet weg! In de ideale wereld van moslima Sarsour mogen vrouwen wel met twee clitorissen op hun hoofd marcheren – maar er niet eentje tussen hun benen dragen. We wachten verder vol spanning op de eerste roosgemutste vrouwenbetogingen in een van de vijftig moslimlanden die nog altijd niet de Universele Verklaring van de rechten van de mens hebben geratificeerd. Dat zal prachtige nieuwsbeelden opleveren – zo’n rooskleurige menigte Goedmutsen in Mekka of Teheran! Ha! Het zijn mooie en spannende tijden! [mijn blauwe vet]

(Voor mensen die niet, zoals Marc en ik, klassiek zijn opgeleid: die “roosvingerige dageraad” verwijst naar Homerus, bij wie de dag aanbreekt alsof een godin met rozenvingers langs het hemelgewelf strijkt.)

trump-amerikaanse-vlag-hoofddoek

Linda Sarsour wordt met roos-in-de-vingers meegedragen in een anti-Trump-demonstratie. Let op haar hoofddoek die een Amerikaanse vlag is.

__________________

Advertenties