Ja, verdomd, nou Freek van Beetz er de vinger op legt: achteraf zou je kunnen zeggen, dat Trump die maatregel tegen die betreffende moslimlanden precies heeft aangekondigd. Maar Van Beetz gaat nou wel heel erg te keer tegen de mainstream-media dat ze dat niet wisten, maar ik, die Trump toch welgezind is en die Trumps “contract met het Amerikaanse volk” toch óók had gelezen, was het óók glad vergeten.

Het wel weer teveel gezegd dat Van Beetz de moeite neem er de vinger precies op te leggen. Dat zal ik even voor u doen.

trump-5-actions-to-restore-security

De fout ligt gewoon bij Trump die niet simpelweg tegen de media zegt: dat staat in mijn twee-A-viertjes-contract:

”Suspend immigration from terror-prone regions where vetting cannot safely occur.

Dan was het raadsel dus opgelost geweest waarover ook ik me minstens 24 uur lang onnodig het hoofd heb gebroken. Die ene zin had-ie even een aantal keren kunnen herhalen met die nadruk die we zo goed van Trump kennen. En dan had, zoals we zo goed van ‘m kennen, die laatste 5 woorden óók nog eens 3 keer kunnen herhalen:

where vetting cannot safely occur
where vetting cannot safely occur
where vetting cannot safely occur

Dat blijkt namelijk de crux van de hele godverse kutzooi zijn te zijn. Behalve natuurlijk nog dat we maar moeten raden – ik althans doe dat –  dat Trump niet uit lullige lamlendigheid Homeland Security zelfs niet een paar dagen van te voren heeft ingelicht dat deze maatregel eraan zat te komen, zodat de instanties zich althans een paar dágen hadden kunnen voorbereiden op de problemen met die Greencard-houders. En dan raad ik in het voordeel van Trump dat-ie al die instanties verrast heeft omdat-ie wist dat ze anders met zoveel mogelijk chicanes zouden komen.

UPDATE: Dit is de verklaring die hij zelf rond-twittert. Maar dat sluit niet uit dat mijn verklaring óók juist blijft en misschien el juister.

trump-tweet-met-uitleg-van-plotselingheid-decreet

Voorts moet Van Beetz nou niet net doen of met moslims uit al die andere landen niks aan de hand is.

“Kort nadat het uitvoeringsbesluit bekend gemaakt werd kreeg die als snel het stempel opgedrukt van Muslim Ban, ‘discriminerend’, ‘uitsluiting op basis van geloof’, ‘in strijd met verdragen’, enz. Maar de maatregel beperkt zich tot een zestal landen; andere landen met een overwegend en zelfs omvangrijke moslim-bevolking (Indonesie, Pakistan, India) worden er niet door getroffen. Spreken van een Muslimban is dan ook onzin. Bij lezing van de tekst blijkt dat het gaat om landen of particular concern: waar door terrorisme en falend bestuur de visa-procedures moeten worden verbeterd.” [mijn blauwe vet]

Álle islamitische landen zijn namelijk landen van particular concern, net zoals elke moslim ter wereld van particular concern is. Want die nazi-ideologie is namelijk in zijn geheel van particular concern. Maar dat kan Trump nou weer niet zeggen en daarom kan-ie ook geen algemene verscherpte controle op influx uit moslimlanden aankondigen, vanwege het gezeik dat dan losbarst over discriminatie en racisme op de oneigenlijke grond van die idiote bepalingen in álle Westerse grondwetten en plechtige Universaliteitshumaniteitsverklaringen: dat een zelfgekozen ideologie of “geloof” hetzelfde is als een aangeboren eigenschap als ras of geslacht.

______________