In het etmaal direct na het uitvaardigen van het decreet werden 325.000 mensen in de VS toegelaten en ongeveer 100 mensen moesten iets langer op een luchthaven blijven voor verdere ondervraging. Volgens mij hebben die migranten in Griekenland in dat tentenkamp in sneeuw, ijs en modder het ietsje zwaarder. Maar de elite van zelfverheffingsneuroten heeft nu eenmaal besloten dat alleen Trump een schurk is. En de islam een onschuldig geloof. De talk-shows en de nieuwsuitzendingen van regressief links vormen dus één stroom Trump-bashing vol met leden van de Amerikaanse en verdere Biedermännische elite uit Europa die zware woorden in de mond nemen: discriminatie, racisme, on-Amerikaans en “daar-radicaliseren-ze-juist-van”. Hysterische demonstranten die ongeveer hetzelfde schreeuwen.

Als je het allemaal wilt analyseren en aan de kaak stellen, heb je aan 24 uur per etmaal flink dóórwerken niet genoeg. Ik pik er wat gekte-hoogtepunten uit.

De Wereld Deugt Door:

Thomas Erdbrink, die erg zijn best doet om via zijn NOS-corespondentschap Nederlanders wijs te maken dat het islamitische hellehol Iran een doodgewoon land is. Trump, zegt hij, is hetzelfde soort clown als Ahmedinejad want die maakte ook levens van gewone kleine burgers op grote schaal kapot. Niemand aan tafel vraagt waarop dit in godsnaam slaat.

Bram Vermeulen moet door Trump heel erg denken aan het Zuid-Afrika van de Apartheid. Het “testen” van mensen of ze moslim zijn – de dwaas bedoelt: of een moslim terroristische bedoelingen heeft  – vergelijkt hij met een praktijk die volgens hem door racistische Apartheids-ambtenaren gebruikt werd bij het testen van de mate van négritude van een individu, namelijk door een potlood in het haar te steken, want in kroeshaar bleef dat potlood veel beter steken. Niemand aan tafel vraagt waarop dit in godsnaam slaat.

Nieuwsuur:

Arjen van der Horst meldt met vreugde dat nu toch wellicht de grondwettelijkheid van het hele decreet aangevochten gaat worden. Ja, en de mogelijkheid om dat ueberhaupt aan te vechten komt voort, zoals ik al vaak heb uitgelegd, uit een weeffout die in álle Westerse grondwetten en plechtige Universaliteitshumaniteitsverklaringen zit, namelijk dat een zelfgekozen ideologie of “geloof” hetzelfde is als een aangeboren eigenschap als ras of geslacht. Dan wordt het mogelijk om het uitsluiten van mensen met een nazistisch geloof als de islam weg te zetten als ongrondwettelijk.

markha-valente-nieuwsuur

Ik pik het elementje commentatorkeuze van Nieuwsuur eruit. Als deskundige was namelijk uitgenodigd Markha Valente, een lesbienne en dus behorend tot een genus dat vaak nóg reactionairder en nóg dommer nep-feministisch is dan het reguliere links-regressieve kutwijf. Ik heb lang geleden al eens over haar geschreven.

Ik schreef toen over een artikel van haar uit 2006 (!) dat op de site stond van de Wiardi Beckmanstichting (óók PvdA!). In dat opstel werd kalmpjes het verzet tegen het dragen van niqaab en boerka in de publieke ruimte als bekrompenheid, intolerantie en zelfs rechtsradicalisme (!) weggezet. We hebben in Nederland te maken, zei mevrouw Valenta toen, met een bondgenootschap tussen het gepeupel in de oude wijken en een culturele elite die de sfeer van de jaren zestig verloren ziet gaan en liefst gewelddadig de moslimcultuur wil onderdrukken, een cultuur waarvan Valenta suggereerde dat die emancipatorisch-feministisch is.

Ja, dat wijf is al heel lang heel erg reactionair en daarom zit ze ook bij Nieuwsuur.

Over Trump was ze dus volstrekt voorspelbaar. Erge moslimdiscriminatie!

Valenta hanteerde gewoon weer dat nep-argument dat dezelfde avond Charles Groenhuijsen bij Jinek ook weer gebruikte: waarom staan Saoedi-Arabië, Egypte en de Emiraten niet op de lijst? Want daar kwamen de aanslagplegers op de Twin Towers vandaan! Terwijl de redenen daarvoor inmiddels zelfs bij mij bekend zijn: deze lijst was al opgesteld onder Obama en bevat landen die het onmogelijk maken om naar Amerika komende reizigers goed te checken. Voor die landen kon dus een extra-gevaars-criterium gehanteerd worden en zo kon het bezwaar omzeild worden dat Trump beschuldigd zou worden van het ongrondwettelijk discrimineren van moslims.

Mijn vraag is: zijn Valenta en Groenhuijsen gewoon niet geïnformeerd of weten ze wel beter en vinden het handig om op die manier Trump als een inconsequente gek neer te kunnen zetten?

Mevrouw Valenta zei ook dat ze tot haar vreugde kon mededelen dat grote groepen links-regressieve activisten bezig waren een aanklacht voor te bereiden die moet leiden tot het afzetten van de president.

Jinek:

jinek-de-huilende-senator

Op 2: 08 brengt Jinek een Amerikaanse senator in beeld met op de achtergrond het symbool van wat deze Chuck Schumer blijkbaar méér in Amerika wil. Hij huilt oprecht vanwege het tijdelijke inreisverbod van mensen met een geloof dat elke dag bloedbaden aanricht op de wereld. Terecht dat Trump dat vervolgens belachelijk maakt. Maar dan moet je Jinek horen. Alsof haar wereld vergaat.

jinek-amir-gedupeerde-inreisverbod

Zoals in een van de allerereerste nieuwsuitzendingen van het NOS-journaal na het decreet er meteen een Iraans-Nederlands slachtoffer van het decreet van Trump was gevonden, zo had ook Jinek nog maar eens een zekere Amir gezocht en gevonden. En hij speelde zijn slachtofferrol uitmuntend. Net als die lul die het NOS-journaal had opgeduikeld deed ook deze Amir alsof Trumps decreet persoonlijk tegen hem was gericht en gaf hij er geen moment blijk van dat hij besefte dat Iran een gevaarlijk land is voor Amerika. Net als die kwast die in het journaal optrad, scheen hij vergeten waarom hij zelf Iran ontvlucht was. Een enorm nummer werd ervan gemaakt dat Amir nu zijn familie in Amerika niet kon bezoeken, terwijl toch zijn zusje ziek was en hij onverwijld troost zou moeten gaan bieden. En hoe het nou verder moest. Nou, dat is niet zo moeilijk: over een paar maanden is een en ander in Amerika op de rails en uitgezocht en kan hij gewoon heen en terug van Nederland naar Amerika. Amir riep op om met alle links-regressieve goedmensen te komen demonstreren op het Museumplein tegen islam-basher Trump.

Mag ik het hierbij laten? Ik ben moe.

____________

We zien in de demonstraties om véél moslims Amerika binnen te halen véél vrouwen. Misschien is dit dan een verhaal om over na te denken: “Waarom haten ‘feministes’ de verdedigers van het Westen tegen de islam?

Advertenties