trouw-moslimraad-vreest-ergstetrouw-nu-trump-aan-de-macht-is

(Allereerst tussen haakje dit: ik heb het artikel, dat van deze zaterdag is, via Blendle en het zit dus achter een betaalmuur. Maar geen nood, want ik citeer het stuk in zijn geheel. Verder is het merkwaardig dat ik het stuk  op de website van Trouw, als ik er rechtstreeks naar toe wilde, dus als ik niet via Blendle ging, met geen mogelijkheid heb kunnen vinden.) 

Dat bovenste screenshot is van 2007, dus tien jaar geleden. Toen waren de moslims ook al slachtoffer. De perversie was ook toen al adembenemend. “Fitna” was een filmpje waarin haatbaarden zelf prominent stonden te schreeuwlelijken wat voor nazi’s ze waren. En vervolgens bewezen de bloedige rellen die uitbraken over het filmpje dat die haatbaarden gelijk hadden.

Hoe krijg je het voor elkaar dat je ze ook echt persóónlijk gaat haten? Ik bedoel die moslims die in dit stuk in Trouw het slachtoffer uithangen. Dat zal ik u vertellen: door dat slachtoffergedoe dus, maar óók door net te doen alsof de islam niet één op één – als twee druppels water, als de ene gifslang op de andere – op het nazisme lijkt. Met vooral véél, véél, véél Jodenhaat. En door dan te gaan poseren als de nieuwe-Joden-van-het-Duitsland-na-1933.

In deze tijd waarin gepleit wordt voor meer diversiteit bij de politie, omdat “we” anders het gezag op straat verliezen –  waarna niemand opmerkt dat “diversiteit” gewoon meer moslims betekent en dat het gezag verloren is geraakt juist doordat er zoveel moslim in Nederland zijn die van geloofswege nu eenmaal alle kafirs minachten –  komt Trouw met  een verhaal dat de islamisering vooruit moet helpen via de slachtofferkaart.

U ziet het hierboven in de leader die Trouw aan het stuk meegeeft: Trump, dreiging, PVV, grondwet overtreden en Nederland blijft stil. Terwijl het enige wat Trump en de PVV doen aandacht vragen is voor het feit dat islam gelijk staat aan bloedterreur, dramdreiging en algemene racistisch-antisemitische achterlijkheid. En die Grondwet (Artikel 1) die de PVV “overtreedt” is een heel erge Domme Grondwet omdat daarin aangeboren eigenschappen zoals ras en geslacht op één hoogte worden gezet met godsdienst en politieke overtuiging. Zodat nazislami’s en linkse halve garen (tautologie!) de kans schoon zien om kritiek op de nazislam tot ráááásiesmèèèèh te verklaren.

Nog een stukje uit de leader:

“De een, herkenbaar als moslim door een hoofddoek, gaat tegenwoordig bij het oversteken van de straat achter de paal van het stoplicht staan. Voor het geval dat. De ander, succesvol ondernemer, overweegt een vertrek uit Nederland. Bij moslims zit de schrik er in.”

Waar kennen we dat toch van?  Die aanslagen met die auto’s? De auteur van het stuk, Marije van Beek, wacht zich natuurlijk wel om te melden dat het voorbeeld werd gegeven door de Palmaffia in Jeruzalem, waar Joden ineens van de stoep gereden werden, waarna ISIS, dat echt waar helemaal 100% Koran en Soenna volgt, opriep om dat ook in Europa te gaan toepassen, waarna Nice en Berlijn volgden.

trouw-beek-marije-van

Zou Marije van Beek de tekst van de leader zelf hebben geschreven?

“Na de aanslag op een moskee in Quebec, Canada, waarbij een anti-islam-extremist zes bezoekers doodde, besloten vier Nederlandse moskeeën voortaan de deuren op slot te doen tijdens de gebedsdiensten. In dezelfde week voerde president Trump een verbod in voor reizigers uit zeven islamitische landen naar de Verenigde Staten. Bij een debat in De Balie in Amsterdam werd geopperd dat moslims maar moesten worden uitgezet.”

Ja, ik waarschuw al zo’n beetje voor de burgeroorlog sinds 1993, nota bene in Trouw. En na ruim 30.000 aanslagen dóór moslims alleen al sinds Nine-Eleven is er nu voor het eerst eentje op moslims. In Canada. En onmiddellijk wordt gedaan of er golven van terreur over Nederland slaan.

En waarom was dat inreisverbod ook alweer? Omdat in die “zeven islamitische landen” het een nog grotere puinzooi is dan in de “normale” islamitische landen en wel een zodanige puinzooi dat ze daar niet in staat zijn controle uit te oefenen op terroristen met bestemming Amerika. Die lijst is nog opgesteld onder moslimbroeder Obama. En Trump heeft ‘m gebruikt omdat hem, als hij een algemeen inreisverbod voor moslims ingesteld zou hebben, ongrondwettelijk handelen verweten zou zijn. Want in die Grondwet van de VS staat diezelfde lieve domkopjes-bepaling die ras en geslacht gelijk stelt met ideologie en godsdienst.

In dat debat in de Balie werd niet “geopperd dat moslims maar moesten worden uitgezet”, maar er werd gepleit voor het uitwijzen van haat-predikers en criminelen. En er werd gewezen op de mogelijke noodzaak moslims te interneren mocht de burgeroorlog uitbreken. Zoals de Amerikanen deden met  in Amerika wonende Japanners na Pearl Harbour. En Nine-Eleven plus 30.000 aanslagen daarna begint aardig de ernst van Pearl Harbour te benaderen. Zodat, wanneer eenmaal de Beiroetisering van de Europese steden op gang zal komen, internering van moslims voor de hand ligt.

dijk-anne-islamoloog

Die moslima met die angst overreden te worden, is een intellectueel  die ik al eens eerder besproken heb: “islamoloog Anne Dijk (30) uit Utrecht ( . . .)  is dochter van een dominee en heeft later voor de islam gekozen.”

“Ze hoort dat geloofsgenoten voorzichtiger worden. ‘Ik heb vriendinnen die ’s avonds ook niet meer alleen de deur uitgaan: je weet niet wie er in dat donkere steegje kan lopen.’”

Nou, dat is al wel langer zo hoor, dat jonge vrouwen, met of zonder hoofddoek, ’s avonds liever niet door donkere steegjes lopen. Maar sinds we hier jonge Marokkanen hebben, is dat inderdaad nóg minder raadzaam geworden. Hé! Toevallig heeft Dijk het meteen daarop óók over “jonge Nederlandse Marokkanen” die . . . . . . . .  slachtoffer zijn!

“Ondertussen maakt haar man plannen, voor als het ‘erger’ wordt, zegt Dijk. ‘Hij is nu een zaak begonnen in het buitenland, zodat we daar ook vastigheid hebben. Onze zorg is: Waar gaat het naartoe? Ben ik hier straks nog wel veilig? Om me heen, voornamelijk onder jonge Nederlandse Marokkanen, die nota bene hier geboren zijn, hoor ik dat al langer. Ze gaan zaken doen in Marokko of kopen er een huisje. Zo van: ‘handig om daar wat lijntjes te hebben liggen’. En dan niet als vakantiehuisje, of omdat het er zulk lekker weer is.’

Jonge Marokkanen voelen zich niet meer veilig in Nederland! Wat zullen we daar eens van zeggen? Niets. Die uitspraak zetten we gewoon op een tegeltje voor aan de wand.

“Ze zijn niet de enigen. Ook columnist en sociaal wetenschapper Cemil Yilmaz (32) uit Haarlem denkt na over een leven buiten Nederland: ‘Ik sluit niet uit dat ik over een paar jaar wegga. Om me heen hoor ik die geluiden steeds meer. Niet alleen van moslims maar ook van andere Nederlanders met een niet-westerse achtergrond.’ ”

Hé, Marije! Daarvan zouden we wel eens meer willen horen, van die niet-moslims. Die zijn dan in het racistische Nederland vast bang voor vervolging puur op grond van hun huidskleur. Graag volgende week een interview met zo iemand!

Enis Odaci

Enis Odaci

“Enis Odaci (41), eindredacteur van weblog Nieuwwij.nl, ‘humanistisch moslim’ uit Hengelo, heeft geen plannen om te vertrekken, maar prijst zich wel gelukkig dat hij tweetalig is. ‘Ik kan, als het hier echt misgaat, ook nog in Turkije terecht. Dat zeg ik niet uit angst voor deportatie, maar voor het geval we hier worden weggepest. Kom op, wat doen we onszelf aan.’ Volgens hem klinkt de wens om weg te gaan vooral onder jongeren. ‘Die moeten hun leven nog gaan beginnen.

Enis Odaci is dus verbonden aan NieuwWij, een club die ik eerder omschreef als “een ambachtelijke plattelands-gristenkwezelarij voor vruchtbare diversiteitsverbinding. Dit zijn de namen en de gezichten. Het zit in de hoek van dat intens foute gristendom waar de Israëlhaat en de islamliefde welig tieren en waar met de Palmaffia’s wordt gecollaboreerd.”

Ik weet verder niks van Odaci, maar als je het Turkije van Erdogan als een mogelijk betere wereld ziet dan een Nederland onder premier Wilders, kan je volgens mij beter nu al vertrekken. En “humanistische moslim”: dat zou-ie eens uit moeten leggen, wat dat is. Daar moet een mooi stuk in zitten voor Letter & Geest. Doen!

dijk-anne-uitsnedeAnne Dijk: “Lang dacht ik: het zal zo’n vaart niet lopen met de moslimhaat. Ik kon niet geloven dat het mainstream zou worden. Maar nu Trump aan de macht is en de PVV alsmaar groter wordt in de peilingen, wordt het wel heel concreet. Het gaat nu over van woorden naar daden. Vorige week werd in debatcentrum De Balie openlijk door academici over ‘oplossingen’ gefilosofeerd. Was het eerst nog: ‘de islam is slecht’, of ‘de Koran moet weg’, nu gaat het over het verminderen van het aantal moslims. Ging het eerst om de ideologie, nu gaat het om de mensen. Die ontwikkeling zie ik ook in de bedreigingen die ik krijg. Eerst moest ik bevrijd worden van mijn achterlijke geloof, nu wordt er in fascistische termen over uitroeiing gesproken. Je kunt denken: het zijn maar tweets, maar het is heel zwaar om dat soort dingen te lezen. Om die reden wijs ik acht van de tien verzoeken voor televisie-interviews af. Sorry, maar ik heb ook een fulltime baan, en beperkte energie. Ik ben ook een mens.”

Islamhaat gaat over in moslimhaat, zegt Dijk. Maar dat is helemaal niet zo. Ik krijg in mijn wijk van Amsterdam als ik overdag een uur de straat op ga een paar honderd keer een symbool in mijn smoel gewreven dat ik voor een nazi-symbool houd: de hoofddoek. Dat moet ik tolereren. En dat doe ik. En ik haat die vrouwen niet. Maar als ik haatbaarden zie die in Europa met ISIS-vlaggen lopen te zwaaien en die zo hard lopen te schreeuwen dat ze het Westen onder de voet gaan lopen dat je hun huig kunt zien, dan krijg ik inderdaad de impuls om er een mitrailleur of een vlammenwerper op te zetten. Maar tot nu toe heb ik me beperkt tot het schrijven van honderden opstellen op mijn marginale weblogje, terwijl Anne Dijk bij Pauw zit en in Trouw geïnterviewd wordt en acht van de tien verzoeken voor media-optredens moet afwijzen. En wéér haalt ze dat debat in de Balie aan. Nu definieert ze dat debat als “daden”. Wat is dat voor waanzin? “Ging het eerst om de ideologie, nu gaat het om de mensen.” Nee intellectueel: het gaat erom dat je blijft ontkennen dat je “geloof” een nazi-ideologie is, een onhervormbare, totalitaire en racistische roofmoordenaars- en slavenhalers-ideologie. Het gaat erom dat de gemiddelde moslim niet vatbaar is voor Rede. Moslims kunnen heel redelijk lijken, maar zo gauw als je ook maar een zweem van kritiek hebt op hun “geloof”, dan sluit het oestertje zich. En op Mohammed moet je al helemaal geen kritiek hebben want dan worden ze al helemaal hysterisch.

Ja, die tweets zijn kwalijk. Maar dat komt omdat er én met moslims én met onze eigen quasi-elite niet te praten valt, er onder moslims geen enkele zelfkritiek is – zoals uit dit stuk in Trouw ook weer blijkt – en intussen de islamisering van Europa vrolijk verder gaat.

trouw-tweet-massamoordende-pvv-ers

“Enis Odaci: ‘De media spelen ook een kwalijke rol, omdat ze allerhande generalisaties over de islam verspreiden. Elke misstand in de islam wordt opgeblazen tot wezenlijk voor de religie. Nuance is nodig.’ “

odaci-enisLuister! Humaniserende zweefkees! Ga het debat dan eens aan! En dan hoef je geeneens een van de Einsteins van de islamologie Robert Spencer, of Bill Warner, of David Wood, of Hamed Abdel-Samad, of Wim van Rooy tegenover je te hebben. Neem mij eens te grazen! Vertel mij om te beginnen maar eens wat er goed is in de islam. Geef mij één enkel goed uitgangspunt in Koran of Soenna waaromheen een hervorming van de islam zou kunnen clusteren. En dan niet komen met van die charitas-voorschriften die uitsluitend voor moslims onderling gelden en uitdrukkelijk niet voor hun omgang met “ongelovigen”. Misstand opgeblazen?!? Nuance !?! Onder welke steen heb je de laatste 20 jaar gelegen?

dijk-anne-uitsnede

Anne Dijk: “Wat ook niet helpt, is dat de gemiddelde Nederlander geen moslimvrienden heeft. Van mij als kritische en feministische gelovige hebben ze nog nooit gehoord. De enige moslims die ze kennen zijn terroristen van Al Qaida of IS die ze op tv zien. Ik zie het nu overgaan van dehumanisering van moslims naar discriminatie als oplossing.”

Vrienden zijn met moslims kan je alleen als je nooit kritiek hebt op hun “geloof”. En waarom zou ik vrienden worden met iemand ik per definitie óf een idioot óf een nazi vind? De enige moslim met wie ik vrienden zou kunnen worden is een een afvallige moslim. Verder geloof ik mijn ogen niet: “kritische en feministische gelovige”! Vertel, Dijk, waar kunnen we je essay vinden waarin jij je kritiek op de islam hebt verwoord? Wil ik lezen! En zullen we terzake van “Al Qaida of IS die ze op tv zien” Halim El Madkouri eens citeren? Die zat trouwens ook op het podium bij dat gruweldeportatiedebat in de Balie.

Madkouri:

“Als die moslims alleen maar blijven herhalen dat deze terroristen niets met de islam van doen hebben, dan moet ik ze helaas teleurstellen. Wie de basisliteratuur van de terreurbeweging IS tot zich neemt, zal versteld staan hoe zij er alles aan doet, en met succes, om te bewijzen dat zij niets maar dan ook niets doet wat indruist tegen de algemene islamitische geboden en verboden op het gebied van politiek, bestuur en oorlogshandelingen.”

yilmaz-cemil

“Cemil Yilmaz: ‘Ik heb met verbijstering aangezien hoe passief Nederland reageerde op het verkiezingsprogramma van de PVV. Men was meer druk met de vorm, dat het slechts een A4’tje was, dan met de inhoud. Ik noem het een nationaal-socialistisch en racistisch plan. Het bevat verkiezingsbeloftes over de islam en moslims, waaronder een verbod op de Koran. Om die te realiseren moeten vier artikelen van onze Grondwet overtreden worden: de artikelen over godsdienstvrijheid, persvrijheid, het gelijkheidsbeginsel en de vrijheid van onderwijs. Maar het frappante is: daar hoor je niet of nauwelijks iemand over. Waarom wordt hier geen probleem van gemaakt, dit gaat toch regelrecht in tegen de Grondwet?’

Zeker, Cemil. Dit gaat recht tegen die domme grondwet in. Daarom wilde Pim Fortuyn Artikel 1 ook afschaffen. Omdat het jou de gelegenheid biedt om fundamentele kritiek op een nazistische ideologie als de islam ongrondwettelijk te verklaren en . . . . . om het om te draaien: de PVV-ers die deze nazi-ideologie bestrijden zijn de nazi’s! Maar ja, zo hebben moslims, die voor 98% Jodenhaters zijn, zich in de positie van “nieuwe Joden” weten te manoeuvreren. Perversiteit to the max!   En dat is geen wonder want Yilmaz is columnist voor “Joop.nl”. Dat is het totaal hysterisch VARA-weblog onder leiding van de totaal hysterische Francisco van Jole, waar je constant hysterische islamofilie, hysterische Palmaffia-liefde en hysterisch “anti-Zionisme” geserveerd krijgt.

Cemil Yilmaz opnieuw:

“Dan heb ik het nog niet over de manier waarop de PVV partijen als de VVD en het CDA heeft beïnvloed en geïnspireerd om hun retoriek over te nemen. Ik dacht dat we in Nederland één waren, maar ook die partijen spreken nu in termen van ‘wij’ en ‘zij’, waarbij de subtekst is dat moslims er niet bij horen. Na de brief van Rutte, waarin hij precies dat doet, werden mensen om me heen wakker. Ik heb een zus die zich nooit, maar dan ook echt nooit met maatschappelijke thema’s bezighoudt. ‘Hè? Maar waar heeft hij het over?’, was haar reactie op Ruttes brief. Ze voelde voor het eerst angst. Ja, dan ben ik gealarmeerd.”

Nou, nee, Cemil. Het is niet zozeer dat andere partijen “retoriek” van de PVV overnemen, maar ze beginnen  te zien wat PVV-ers al heel lang zien, namelijk dat de islam een nazi-ideologie is en dat moslims niet integreerbaar zijn in een westerse democratie. Moslims horen er inderdaad niet bij. En dat komt omdat ze dat niet willen. Dat zouden ze wel kunnen gáán willen. Maar alleen als ze die hele onhervormbare nazislam bij het grof vuil zetten en nooit meer omkijken. En dat gaan ze niet doen. De enige oplossing is: tolereren wat we aan islam al binnen hebben, maar wel onmiddellijk stoppen met nog meer import. Plus een buitenlandse politiek van klassieke containment richting islamitische wereld.

odaci-enis

“Enis Odaci:  ‘Ik weet niet of je het woord ‘nationaal-socialisme’ moet gebruiken voor het verkiezingsprogramma van de PVV. Maar het is er wel een opmaat naar. Het is een blauwdruk voor een samenleving die gebaseerd is op discriminatie. Dat is levensgevaarlijk. Tel daarbij op dat boegbeelden, invloedrijke figuren zoals de minister-president, met zijn brief, er momenteel voor kiezen om niet te binden, maar elkaar op basis van wantrouwen te bekijken.’

PVV is voorfase van nazisme. Nee, perverterende zwetser: PVV is een opmaat tot publiekelijk definiëren van die onhervormbare nazi-ideologie van je die jij meent op een “humanistische” manier te kunnen uitdragen. En het is dus heel goed dat we ophouden met “verbinden” en “bruggen slaan” richting die nazislam.

“In de VS zie je nu hoe kwetsbaar de democratie is. Het gaat hard: de president heeft een keihard moslimverbod uitgevaardigd. We hebben het toch vaak over de bezorgde burger? Nou, die is tegenwoordig islamitisch. Het is zo gebeurd, hè? We zijn een minderheid van 800.000 mensen. Ik vraag me af: Moet jij beschermd worden tegen dat kleine groepje moslims dat een sharia wil, of moet ik tegen jou beschermd worden?”

Een democratisch gekozen president die doet wat-ie van tevoren beloofd heeft en die in de gaten heeft wat voor nazi-ideologie de islam is, is een teken van “hoe kwetsbaar de democratie is”?  Een inreisverbod vanuit moslimlanden die niet in staat zijn adequate controles op het uitreizen van terroristen richting Amerika te voorkomen, is “een keihard moslimverbod”?

Ik begin, geloof ik, steeds beter te begrijpen hoe jij aan een humanistische islam komt: je bent écht niet goed bij je hoofd.

dijk-anne-uitsnede

“Anne Dijk: ‘Bij het debat in De Balie werd openlijk gefilosofeerd over een Grondwetswijziging, en pleitte een van de uitgenodigde sprekers ervoor dat we als Nederland uit een paar verdragen moesten stappen. Sorry, maar waar was Nederland ook weer op gestoeld? Op vrijheid van godsdienst. Daar is Nederland mee begonnen, daar is Nederland voor opgericht. Wie strijdt er dan voor Nederland? Dat vraag ik me echt af. Wie tornt er hier dan aan onze identiteit?’

Zeker. Zie boven. Heel goed. Weg met Artikel 1 dat het ons onmogelijk maakt een nazi-ideologie als de islam buiten de orde te verklaren en die jou in staat stelt kritiek op dat giftige “geloof” van je tot “racisme” te verklaren . Ja, wij tornen aan je identiteit. Omdat je een aanhanger bent van nazi-ideologie.

odaci-enis

Enis Odaci: “Zo zei staatssecretaris Halbe Zijlstra een tijdje geleden op de radio: de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zijn aan een ‘update’ toe. Ik vrees dat dat neerkomt op morrelen aan het gelijkheidsbeginsel. En dan worden moslims gezien als gevaar? Het zijn politici zelf die de rechtsstaat aan het omverwerpen zijn.“

Morrelen aan het gelijkheidsbeginsel: voortreffelijk! Zie boven.

yilmaz-cemil

Cemil Yilmaz: “Ik zie talloze overeenkomsten met de jaren dertig. Er is een gevoel van ontevredenheid, waarbij een bevolkingsgroep, nu de moslims, overal de schuld van krijgt. Nu heeft elk tijdperk heeft zijn eigen zondebok. Communisten waren een tijd niet populair, vervolgens de Molukkers, toen waren het de Surinamers, enzovoorts. Het verschil zit hem in de mate waarin het nu gebeurt. Het wordt massaler. Dat is angstwekkend.

Als er al overeenkomsten zijn met de jaren dertig, dan komt dat omdat moslims het antisemitisme opnieuw massaal West-Europa ingebracht hebben: hier en hier en hier.  En dan communisten, Molukkers , Surinamers en moslims in één adem! Communisten: Stalin en Mao: ongetelde miljoenen doden. Molukkers: één treinkaping. Ik heb zelf twee Molukse jeugdvrienden gehad. Surinamers: die heb je in soorten, maar hun aandeel in de criminaliteit is globaal groter dan op grond van hun aandeel in de bevolking normaal zou zijn. Dat geldt ook voor moslims trouwens, alleen is hun aandeel in de criminaliteit nog disproportioneler. Moslims: een geschiedenis van 14 eeuwen terreur en achterlijkheid en tot op de dag van vandaag correleert wereldwijd het percentage moslims met het percentage ellende. Die grote waarheid is door Peter Hammond aangetoond: bij een percentage van 2% moslims op een bevolking begint het gezeik en naarmate die percentages hoger worden, wordt dat gezeik erger totdat het niveau van terreur is bereikt.

dijk-anne-uitsnede

Anne Dijk: “In de Balie ging het ook over een oplossing voor het islamprobleem: het uitzetten van moslims, om te beginnen de beroepsmoslims en islamologen. Ik ben straks dus als eerste aan de beurt. Zo ging het in de jaren dertig ook: eerst de denkers, dan het volk. Het begon niet met de gaskamers. Ik zei dit vijf jaar geleden ook al, maar dan bij vrienden aan tafel. Nu durf ik het hardop op te zeggen. Wat moet er nog gebeuren voordat Nederland wakker wordt?’

Ze ziet zichzelf dus als “denker”. En ze is dus, al denkend, bij de islam uitgekomen als het meest redelijke alternatief. Gefeliciteerd. Maar ik snap het wel. Als je ertoe in staat bent om, in het aangezicht van de actuele en historische Jodenhaat in de islam, islamcritici tot moslimgaskamervoorbereiders te verklaren, ben je gewoon niet goed bij je kokosnoot.

Weet je trouwens wie wél gaskamers voorbereidde? De Moefti van Jeruzalem:

“Vanaf 1942 organiseerde de Moefti in samenwerking met de nazi’s vanuit een voorstadje van Berlijn, Zeesen, radio-uitzendingen vol Jodenhaat, die in het hele Midden-Oosten in alle thee- en koffiehuizen uit de luidsprekers schalden. Als Rommel in de herfst van 1942 had kunnen doorstoten naar Egypte, zouden er mobiele vergassingsinstallaties, bestemd voor massamoord op de Joden in Palestina, die in Griekenland klaar stonden, naar Palestina zijn verscheept. De Moefti dook na de oorlog weer op in Egypte en leidde van daaruit de haat- en terreurcampagne van de Arabieren tegen de Joden, die vanaf 1945 groeide naar een volslagen oorlog tussen de Joden en Arabieren.

De Moefti heeft gezegd dat de Jodenhaat-traditie van de islam geen enkele aanvulling nodig had vanuit het nazi-antisemitisme. Dat klopt. Mallmann en Cüppers wijzen er dan wel op dat er twee elementen van de nazistische Jodenhaatleer zouden zijn opgenomen in die van de islam, maar dat blijken bij nader beschouwing alleen wat afwijkende formuleringen voor wat in het islamitische antisemitisme al eeuwen leefde.”

koran-en-schreeuwbaardenkoranschreeuwbavianen

“die zo hard lopen te schreeuwen dat ze het Westen onder de voet gaan lopen dat je hun huig kunt zien”

___________________

Advertenties