coolsaet-rik-2

De nazistische islam heeft alleen maar kunnen uitgroeien tot een dodelijk gevaar voor het hele Westen en vooral Europa omdat een linkse nep-elite van zelfverheffingsneuroten sinds “1968” de hele cultuur is gaan beheersen via de bezetting van elke subsidie-niche in politiek, media en onderwijs. Neem nou zo’n Rik Coolsaet. Hij is Vlaming “radicalisme-expert”, professor aan de universiteit van Gent en vooral hartstikke gek. Dit dwaallicht mag getuigen voor de onderzoekscommissie van het Belgische parlement naar de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel.

Volgens een stuk in De Morgen vertelt professor de commissie gewoon weer dat zelfde “marxistische” lulverhaal dat die aanslagplegers gedreven werden door “armoede” en “uitsluiting”, terwijl internationaal onderzoek steeds weer aantoont dat terroristen veelal uit de gegoede middenklasse komen. Een paar aanslagplegers van Brussel kwamen dan wel uit een “onderklasse” in de Brusselse wijk Molenbeek, maar armoede is erg relatief in het rijke Westen. Uitsluiting kan het ook niet zijn: dit soort aanslagplegers  zijn  warm ingebed in hun getto’s, zodanig zelfs dat Salah Abdeslam zich na de aanslagen maandenlang kon verschuilen en verplaatsen in Molenbeek.

Coolsaet:

“Het is een puzzel met vele kleine stukjes. En je kan er niet omheen dat ze vaak in een sociaal-economisch achtergestelde situatie zitten, maar zonder te zeggen dat er een causaal verband is. Je kan het individuele pad naar een terreurdaad enkel verklaren door een samenspel van omgeving, groepsdynamieken en persoonlijke kenmerken. Voeg die allemaal samen en helaas, daar is geen simpel antwoord voor.”

Maar hoe zou het dan toch komen dat in al die puzzel-aanslagen er altijd één stukkie aanwezig is? Precies: dat is het stukkie van de islam, een ideologie ván en vóór psychopaten. Maar Coolsaet vindt uitdrukkelijk dat we het daar niet moeten zoeken:

‘Laat ons het debat over de islam deradicaliseren. De islam – en zelfs het salafisme – zijn niet de grondoorzaak.’

In November 2015, dat is nu zo’n 14 maanden geleden, schreef ik al eens een stuk met als titel “Rik Coolsaet professor-Zonnebloemt er op los!” Dat was ook al naar aanleiding van soortgelijke wartaal van ‘m. Ik heb geen illusie dat zo’n lijpenist mijn tekst leest en nog minder dat-ie erdoor verlicht zou raken. Het zal niet anders zijn: er zal een oorlog voor nodig zijn om dit soort krankzinnigen weg te krijgen.

UPDATE 8 FEBRUARI 2017:

Artikel in nota bene de zwaar islamofiele “Standaard”: “Salafisme verdringt gematigde islam in België”.

En nog een brokkie haat uit Engeland:

__________________

Advertenties