sylvain-ephimencoOnder de korte maar krachtige titel – “Holocaust jegens moslims in Nederland nakende!!! Nederlandse moslims op heden in Nederland zwaarder vervolgd dan Joden vanaf 1933 in Duitsland!!!” – heb ik op 4 februari een analyse geschreven van het gelul van drie moslimische zwakbegaafden in Trouw.

Ik zie nu dat Sylvain Ephimenco zich ook geërgerd heeft en op 7 februari eveneens een column heeft gewijd aan het hatelijke gezwets van de drie mafkezen.

Ephimenco betoogt terecht dat die incidentele “discriminatie” van moslims bij sollicitaties en af en toe een verkeerd woordje op social media jegens moslims niet vergeleken moet worden met de van staatswege geleide vervolging van Joden in de jaren 1930 in Duitsland uitmondend in de Holocaust.

Goeie observatie! Maar het had krachtiger gekund: een typisch islamitische giga-perversiteit.

Ephimenco schrijft:

“Ik zal ook niet onbesproken laten dat uit de Joodse gemeenschap toen geen geloofsfanatici opstonden die aan de lopende band in Europa massamoorden en aanslagen pleegden op trein- en metrostations, cafés, concertzalen, kerken enz. We moeten voorzichtig zijn geschiedvervalsing en onwaarheden van verbaalextremisten onweersproken te laten.”

Maar wat-ie wel onbesproken laat is het schuimbekkende en uitroeiingsklare antisemitisme onder 95% van de moslims overal ter wereld. Of zou Sylvain die stelling scharen onder “grove taal en ook bedreigingen op sociale netwerken tegen moslims”? Om de gigantische omvang en intensiteit van de globale Jodenhaat onder moslims te coveren, is het elk geval niet genoeg om de rol van de Moefti van Jeruzalem in de Holocaust aan te stippen, zoals Ephimenco inderdaad minimalistisch doet.

Iets weten over de Moefti? 

Ruben Gischler, “Het echte verhaal: Hitler en de moefti

Ik zelf heb ook nog wel eens wat over die Moefti geschreven:

Ondanks Jeffrey Herf heeft Netanyahu honderd procent gelijk inzake Amin-al Hoesseini, de Moefti van Jeruzalem

De Moefti van Jeruzalem, Hans Jansen en ik

De moefti van Jeruzalem Amin al-Hoesseini (1893 – 1974)

Er is een recent boek dat de hele personele en ideologische synergie tussen nazi-Duitsland en het islamitische Midden-Oosten in kaart brengt: Barry Rubin en Wolfgang G. Schwanitz,  “Nazi’s, Islamists, and the Making of the Modern Middle East”.

________________

Advertenties