Paus Francis nadert de afscheidingsmuur in de buurt van Bethlehem, op 25 mei 2014, waarop graffiti met de vergelijking van Palestijnen met de Joden als de Nazi's: "Bethlehem ziet eruit als het Getto van Warschau." Zo ja, dan ziet het er alleen op die manier uit, omdat de stad Bethlehem met een christelijke meerderheid in 1995 werd overgedragen aan de totale controle door de Palestijnse Autoriteit, en de meeste belegerde christenen zijn gevlucht als gevolg van de islamitische vervolging. (Afbeeldingsbron: Al Jazeera video screenshot)

Paus Francis nadert de afscheidingsmuur in de buurt van Bethlehem, op 25 mei 2014, waarop graffiti met de vergelijking van Palestijnen met de Joden als de Nazi’s: “Bethlehem ziet eruit als het Getto van Warschau.” Zo ja, dan ziet het er alleen op die manier uit, omdat de stad Bethlehem met een christelijke meerderheid in 1995 werd overgedragen aan de totale controle door de Palestijnse Autoriteit, en de meeste belegerde christenen zijn gevlucht als gevolg van de islamitische vervolging. (Afbeeldingsbron: Al Jazeera video screenshot)

 

(Door Giulio Meotti)

(Vertaald door W.J. Jongman en H. Sleijster)

Het pausdom van paus Franciscus is helaas gekenmerkt door een lange lijst van anti-Israël gebaren, die niet dienstbaar zijn voor de zaak van de vrede, die hij beweert voor te staan.

Toen de Paus in 2014 Israël bezocht, werd hij gefotografeerd biddend bij een Israëlische veiligheidsbarrière, die slechts was opgericht om de golf van Palestijnse aanvallen met zelfmoordaanslagen te stoppen tegen de Israëlische burgers. De Paus stond voor een graffiti die de Palestijnen vergelijkt alsof ze onder de Joden zijn als onder de Nazi’s. “Bethlehem lijkt op het Getto van Warschau”, geeft de graffiti te lezen. Zo ja, dan ziet het er alleen zo uit op die manier, aangezien de de stad Bethlehem met een christelijke meerderheid in 1995 werd overgedragen aan de totale controle door de Palestijnse Autoriteit, waarna de meeste belegerde christenen zijn gevlucht als gevolg van een islamitische vervolging.

Helaas, Franciscus’ preek, die hij gaf in Bethlehem, bevatte niet de taal van de vrede; het was gewoon een vermaning aan Israël: “Zijn we als Maria en Jozef, die Jezus verwelkomd hebben en Hem verzorgd hebben met de liefde van een vader en moeder? Of zijn we als Herodes, die Hem wilde elimineren?” Was Paus Franciscus, zoals Caroline Glick schreef, bezig de Israëli’s onderuit te halen in een vergelijking met Herodes, terwijl het historisch gezien de Palestijnen zijn die zo hebben gehandeld als Herodes, aangezien zij de Joden willen elimineren?

( . . .)

In de dagen vóór de lancering van een verwoestende “derde Intifada” tegen de Israëlische burgers, noemde de paus Mahmoud Abbas een “engel van vrede“. Echt? Een engel van vrede? Volgens Shmuely Boteach “heeft Abbas zijn leven doorgebracht met het vermoorden van Joden” – door de financiering van de terreuraanval van München in 1972, door de oproepen tegen de Joden en door de Palestijnse terroristen te verheerlijken. De paus prees een corrupte voorstander van terroristen, een beul die elk democratisch proces in de Westelijke Jordaanoever heeft afgeschaft.

Lees de rest op de site van Gatestone Intitute >>>
_________________

 

 

Advertenties