roos-jan-buitenhof

(Rond minuut 17) “Ik begrijp de eeuwige Godwin niet. Waarom moet de Tweede Wereldoorlog daar weer bij gehaald worden? Ik doe daar niet aan mee.”

Jan Roos is gemetamorfoseerd van onbehouwen roze-microfoon-in-je-melik-douwerd naar tut-tut-ho-buikerd die nu al de allure van een Wiegel heeft. Figuurlijke duimen achter het figuurlijke vest en figuurlijke sigaar in de figuurlijke muil. Die onverstoorbare lichte-frons-blik ook. Nu nog een cartoonist die hem, net als bij Wiegel, één forse snotpin uit één neusgat geeft. In Buitenhof deed Jan bedaard-neerbuigend over Wilders, die de rare opvatting heeft dat de islam één op één met het nazisme is te vergelijken. Jan maakte de indruk een groot islamkenner te zijn. Maar hij weet er dus geen ene reet van, de Jan. Laat je verlichten, Jantje! Lees eens een echt boek!

Behalve van Wiegel had Jan ook iets weg van die linkse extréém zelfingenomen BBC-reporter, die ook al moreel mijlenver verwijderd was van Wilders en die het gevaar van de islam terugbracht tot, nou ja . . . . . . kijk zelf maar  . . . . .

bbc-reporter-zooo-klein-is-islamDie man is hilarisch! Hij vraagt dus, terwijl hij dat verkleiningsgebaartje maakt, of Wilders niet een beetje érg geobsedeerd is met één klein elementje van het terroristisch-fascistisch spectrum. Te weten: de islam. En dan begint-ie over de MH-17-ramp die dan een teken zou zijn van het Russische Gevaar! U weet wel: die Russen die nog nóóit uit zichzelf zijn “gekomen”, zoals de West-Europeanen in de personen van Napoleon en Hitler wél. Hij noemt ook Noord-Korea als een gevaar dat Wilders geheel uit het oog verliest in zijn islam-obsessie. De ongelooflijke mega-lul, ongetwijfeld idolaat van Obama, vergeet even dat zijn held een natie op weg naar de atoommacht heeft geholpen die duizend keer gevaarlijker is dan Noord-Korea: de islamitische apokalyptici in Iran.

___________________

Advertenties