Hoe zou Tapper nou eigenlijk weten dat Trump en zijn medewerkers alle dagen alleen maar lopen te lanterfanten?

Hoe zou Tapper nou eigenlijk weten dat Trump en zijn medewerkers alle dagen alleen maar lopen te lanterfanten?

Op 8:10 zegt Matthijs van Nieuwkerk: “Hij was heel trots op dingen die hij wél bereikt had. Dat slaan we nu even over.”

Hadden we niet verwacht.

Vaste Trump-basher Eelco Bos van Rosenthal was deze vrijdagavond bij De Wereld Deugt Door ingehuurd voor de reguliere Trump-demonisering.

Het maakte niet uit welke Amerikaanse of Nederlandse zender je gisteren aanzette. Het verhaal luidde: in de laatste persconferentie van Trump zagen we een tegen de media schuimbekkende psychoot, die niet kan regeren, alleen maar campagne kan voeren omdat hij een met zichzelf geobsedeerde narcist is die alleen maar gedijt onder applaus van menigtes. Waren wij wellicht getuige van een geestelijke meltdown van Trump, vroeg Eelco zich af. Matthijs gewaagde van een “overkokende” Trump op een “krankzinnige persconferentie”.

Mijn hersens zijn natuurlijk al lang geleden gesmolten en ook verder ben ik hartstikke gek, maar ik zag een rustige en scherpe Trump die de irrationele haat van de media tegen zijn persoon aan de kaak stelde. Als je zo kalm blijft onder deze onophoudelijke haatcampagne van de internationale media, terwijl de Amerikaanse deep state op allerlei manieren probeert je kapot te maken en je bent bezig aan de eerste 100 dagen van je presidentschap van Amerika dan ben je geestelijk uitzonderlijk sterk.

Zakelijk gezien kwam er op deze persconferentie van één journalist één reële en inhoudelijke kritiek: de man logenstafte Trumps bewering dat hij met groter verschil de presidentsverkiezingen had gewonnen dan bijvoorbeeld Reagan. En daarop antwoordde Trump dat hij verkeerd was voorgelicht door zijn staf aangaande die cijfers. Okay. Punt. Next.

Er was één foutje dat Trump zelf maakte: een journalist uitgedost als orthodoxe Jood met pijpekrullen en keppeltje begon met Trump credits te geven voor zijn vriendelijke houding ten opzichte van de Joden, maar stelde toen de vraag wat Trump dacht te doen aan het opkomende antisemitisme in Amerika. Trump interpreteerde die vraag als wéér de suggestie bevattende dat hij antisemiet zou zijn – een zwaar onterechte beschuldiging die inderdaad voortdurend in de media is gedaan – en viel uit tegen de vraagsteller. Had-ie niet moeten doen.

Bos van Rosenthal had zijn fragmentjes goed gekozen. Inderdaad had de grote man bij CNN, Jake Tapper (kijk op 10:23) een domme besmeurings-rant in petto: wat hadden de in het buitenland in gevaar verkerende soldaat, het hongerige Amerikaanse kind en de werkloze staal-arbeider aan deze aanvallen van Trump op de media? Stop met janken en ga aan het werk, riep Tapper de president toe. Hoe zou Tapper nou eigenlijk weten dat Trump en zijn medewerkers alle dagen alleen maar lopen te lanterfanten en niks in voorbereiding hebben op de gebieden van militaire interventies en armoede- en werkloosheidsbestrijding? Trump is godnondeju nog géén maand bezig!

fox-news-shephard-smith-2

En moet je die gezwollen patheticus van Fox-News zien die door het NON-journaal op 3:10 wordt geciteerd. Top-journalist Shephard Smith:

“Het is krankzinnig waar we naar kijken. Absoluut krankzinnig. Hij blijft belachelijke onzin herhalen om zo de kwestie met Rusland uit de weg te gaan. Je tegenstanders [de Democraten] waren gehackt en de Russen waren er verantwoordelijk voor. Je eigen mensen waren aan de telefoon met de Russen op dezelfde dag dat het gebeurde. En wij zijn de dwazen omdat wij vragen stellen? Nee mijnheer. Wij zijn geen dwazen omdat wij deze vragen stellen. En wij eisen antwoorden.”

Zo heeft mijn melkboer gebeld met een Marokkaan uit Molenbeek op de dag van de aanslagen in Brussel. En mijn kapper heeft geluncht met Fred Teeven op dezelfde dag dat hij die deal met Cees H. sloot. Wat zegt u? Nou, dat zijn toch ook medewerkers van mij, sort of?

Vooral die heilige verontwaardiging waarmee dit soort onzin opgelepeld wordt. De ernst waarmee het NON-journaal dit gelul brengt.

Nog erger. Wat niet aan de orde kwam: dat het voorlopig op niks dan lasterlijke speculaties berust dat Trump in samenwerking met de Russen de verkiezingsuitslag heeft gemanipuleerd en dat zijn medewerkers nog voor de verkiezingen landverraderlijke afspraken met de Russen hebben gemaakt. Van die verkiezingsmanipulatie is niks gebleken en vóóroverleg met de Russen om, eenmaal verkozen, snel spijkers met koppen te kunnen slaan, is alleen maar verstandig. Dat laatste zei Trump ook.

Mijn kritiek op tactiek van Trump op deze persconferentie zou luiden: je hebt veel te weinig nadruk gelegd op het juridisch misdadige van het lekken van de informatie dat medewerkers van Trump contact hebben gehad met Russische officials in de aanloop naar de verkiezingen. Die informatie berust op afluisterpraktijken en had nooit naar buiten mogen komen.

_________________

Advertenties