trump-zweden-nos-2

Zoals men weet kan men Zweden doortrapt noemen als het gaat over driedubbel geperverteerde zelfvernietigingsdrang. Dus is het niet gek als Trump als voorbeeld van de links-regressieve gekte Zweden neemt. Maar dat doet-ie op een gekke manier. Hij houdt een toespraak waarin hij een opsomming geeft van aanslagen in Europa, maar . . . . . . zet in die opsomming ook een uitzending van een Amerikaans tv-station over verkrachting in Zweden, maar zonder te zeggen dat het géén aanslag was in Zweden, maar een uitzending van een Amerikaans tv-station.

Wacht even, Pennings, wat zeg je nou? Nou, gewoon, dat Trump bij elk normaal mens, zoals ik dus ben, en die niet gek is, de indruk wekte dat hij het over een aanslag in Zweden had. Zie maar eens wat-ie letterlijk zei:

“Kijk maar eens wat er gebeurt in Duitsland. Kijk naar wat er gisteravond is gebeurd in Zweden. Zweden: Wie had dat gedacht? Zweden? Zij brachten in grote aantallen immigranten in hun land binnen, en hebben nu problemen waar ze nooit van hadden kunnen dromen. Kijk maar eens wat er gebeurt in Brussel! Kijk maar eens wat er gebeurt over de hele wereld, zoals in Nice en Parijs.”

Bussel, Nice, Berlijn: dan zal het toch wel over aanslagen gaan, nietwaar? Ja toch? Nee dan? En als je dan daar invoegt “gisteravond gebeurd in Zweden” dan ga je toch even kijken of jou een aanslag in Zweden “gisteravond” is ontgaan? Maar nee, wat je ontgaan is, is niet een aanslag in Zweden maar een uitzending van een Amerikaanse tv-zender over het verband tussen verkrachting en asielzoekerij in Zweden.

Ik zou zeggen: probeer je voor te stellen dat ik het bovenstaande niet opschrijf maar Arjen Lubach dit vertelt op tv. Dan komt de humor misschien beter over.

De Trump-logica in de opsomming  luidt dus: aanslag Bussel, aanslag Nice, aanslag Berlijn, Fox-News-over-verkrachting-in-Zweden.

Al mijn vrienden van verstandig realistisch progressief-links, tegenwoordig ook wel extreem-rechts genoemd (maar dan door regressief-links natuurlijk) klommen in de hoogste boom. Maarschalk Rommel, die geen Duitser is maar een Viking en een groot strijder in de Goede Strijd, uitte op het sympathieke Fennix zijn woede op die stomme systeem-media, die niet snapten dat aanslag Bussel, aanslag Nice, aanslag Berlijn, gisteren-Fox-News-over-verkrachting-in-Zweden hartstikke logisch is.

Ik, in mijn eigen gekte, en als groot liefhebber van de systeem-media, vond het best wel een beetje  voorstelbaar dat ze dit toch wel brachten als een voorbeeld van alternatieve Trump-feiterij. Ik heb het al eens meer gezegd: er is bepaald iets irritants en idioots is aan de manier van communiceren van Trump.

Maar nou de vraag of dit helemaal niet idioot-irritant is, maar geniaal-irritant en Zweeds-doortrapt. Dat het gewoon een tactiek ik om alle journaals ter wereld weer eens meerdere malen te halen. In elk geval het NOS-journaal:

trump-zweden-nosOh ja! Er is al een Amerikaanse senator die in de senaat serieus heeft voorgesteld de grondwet te veranderen om Trump gek te kunnen verklaren. Die seniore senaatswijze is dus ook al van het padje. Obama, met al zijn vertoon van kalme rationaliteit, heeft vooral in het buitenland een krankzinnige politiek gevoerd. Daarbij vergeleken zijn Trumps plannen een oase van kalme rationaliteit.
___________

Advertenties