klaver-jesse-40-procentMooi stukje onder veels te lieve titel – “Jesse Klaver en het thuisgevoel” – door “Asher”. Hier is zomaar een alinea en lees de rest maar op OpinieZ >>>

“Een omgekeerde PVV-metafoor, vals allochtoon slachtofferschap en mislukt multicultureel denken: de drie ingrediënten van de GroenLinkse wederopstanding onder leiding van Jesse Klaver. Zijn conclusie: het is tijd voor een nieuw kabinet dat tegenstellingen overbrugt. Inhoudsloze lawaaitaal gebaseerd op een foute analyse van een maatschappelijk probleem. Want het gaat in de kern helemaal niet om zielige en kwetsbare, allochtone groepen die geholpen moeten worden omdat ze door de overheid in de steek gelaten zijn.

Als het werkelijk zo is dat 40% van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders zich hier niet thuis voelen, dan is het aan henzelf om iets te doen. Het goede leven komt niet vanzelf naar je toe. Stap uit de parallelle samenleving van je eigen etnisch-culturele groep, moskee en woonwijk en ga deelnemen aan de echte samenleving. Als je dat niet wilt, ga dan weg uit Nederland. Maar hou op met dat verongelijkte, claimende slachtofferschap.”

______________________

Advertenties