Pechtold leunt met zelfvoldane blik achterover na zijn hypokriete tirade tegen Jan Roos

Pechtold leunt met zelfvoldane blik achterover na zijn hypokriete tirade tegen Jan Roos

Je bent een hypokriete hond, Alexander Pechtold. En jij idem dito, Jinek, maar dan een teef. En Pauw: jij bent een lafbek en veel minder slim en integer dan je zelf wel denkt. En ja: ik ben net als Jan Roos een fervent verdediger van de Joods-Christelijk-Verlichte traditie. En hier is nog zo’n verdediger, eentje van het gruwelijke Vlaams Belang. (Oh ja, Jan: even tegen jou: hou ’s op met de PVV af te zeiken.)

Ik heb haar een aantal keren horen zeggen dat ze zo gemakkelijk ontroerd raakt van ontroerende dingen, die Jinek. Dat klopt wel, want sentimentele mensen zijn vaak tegelijk hardvochtig en wreed. Ik vermoed dat ze rücksichtslos is als iets haar ambities in de weg staat.

Haar schoonheid heeft haar natuurlijk geholpen bij het verwezenlijken ervan. En ze is intelligent, maar mist echte diepgang, intellectueel en moreel. Dat bleek gisteren weer bij het afzeiken van Jan Roos.

Toen Jan Roos meldde dat hij westerse waarden als vrijheid van meningsuiting en gelijkheid van man en vrouw, homo en hetero verdedigde, werd hij geconfronteerd met filmpjes waarin hij als verslaggever van GeenStijl politici onbeschoft bejegende. Zijn dat dan de waarden die jij verdedigt, zó met mensen omgaan, vroeg Jinek. Roos bracht daar het juiste tegenin en zei dat hier om smaak ging en omgangsvormen, maar niet om die fundamentele waarden waarvoor hij stond. Let op die nare verbetenheid van Jinek.

Ook Pechtold miste weer, zoals altijd, elke wijsheid, mildheid en gevoel voor proporties. Het punt was dat Roos ooit gevraagd had of Rutte nog eens uit de kast ging komen als homo. Nou, en dan had je Pechtold moeten horen! Dit soort verontwaardiging zou hij eigenlijk moeten reserveren voor de bloedbaden die de islam in Europa heeft aangericht, maar dan heeft-ie het liever over de hekel van de xenofobe blanke man aan vreemde luchtjes op de trap. Hij sprak diepe schande van de woorden van Roos en hij vond dat Roos zich daarmee buiten elk debat had geplaatst. Seksualiteit als het diepste privé-zieleroersel van de mens Rutte door Roos geschonden! Luister dan toch hoe dik Pechtolds huichel-blah-blah was! En hij kreeg applaus van het domme publiek. Maar niemand vroeg hoe het met de seksuele vrijheid van de vrouw in de islam is gesteld.

Nee, Pechtold is nooit voor uitsluiting, vooral niet van de genocidale nazislam, maar wel voor het uitsluiten van Jan Roos, als die een harde grap maakt.

_______________

Advertenties