120411-D-BW835-028

De 81-jarige koning werd op de Halim Airport in Jakarta onthaald door een enthousiaste menigte, president Joko Widodo en gouverneur Basuki Tjahaja Purnama. Hij arriveerde in zijn gigantische privéjet, van waaruit hij met een gouden roltrap afdaalde naar het tarmac.

( . . .)

Salman kwam uiteraard niet alleen. Hij bracht liefst 506 ton bagage mee, plus een tweede roltrap en twee Mercedes-limousines van het type s600. Daarbovenop wordt hij tijdens zijn trip vergezeld door 800 delegatieleden, waaronder 25 prinsen en een heleboel politici. Om op de luchthaven alles in goede banen te leiden voorzag bagageafhandelaar Jasa Angkasa Semesta 572 personeelsleden.

Niet erg verrassend staat Salman op zijn veiligheid. Bijgevolg heeft de Indonesische overheid meer dan 10.000 veiligheidsagenten voorzien. Al kan de koning rekenen op zijn eigen lijfwachten, die nooit ver van zijn zijde wijken. Verder schuwt Salman de aparte eisen niet. Zo werden zijn tweede roltrap en een VIP-toilet geïnstalleerd in een moskee die hij zal bezoeken.

Daarnaast werden alle naakte beelden in het presidentiële paleis bedekt, zodat de gelovige koning er zich niet aan zou kunnen storen. Uiteraard werd Salman door president Widodo ontvangen met een feestelijk etentje. Daarvoor werden liefst 150 koks ingehuurd.”

Lees het middenstukje verder op . . . . eh . . . . . dinges >>>

________________

Advertenties