anya-topolski

De foto van assistent-professor Anya Topolski bij het artikel op “MO-Mondiaal Nieuws” die hierboven is weergegeven is een sprekend portret. Je ziet meteen dat dit iemand is met een mening. De combinatie van grote gele smiley-beker en bijzondere bril doet meteen vermoeden dat het een regressief-linkse mening is. Zelf vertelt ze dat ze Joods is. Nou, dat is een combinatie! Hou je maar vast! Links en Joods! Dat is net zo erg als een regressief-linkse Grefo. Dat blijkt dan ook.

Anya Topolski zegt: “We hebben wel genoeg met een beschuldigende vinger naar Israël gewezen, zonder ons te realiseren dat wij deze leviathan hebben gecreëerd. Laten we beginnen onze eigen monsters onder ogen te zien.”

Grappig: beweren dat Europa nu wel genoeg beschuldigingen richting Israël heeft gestuurd en tegelijk zelf stellen dat Israël een “Leviathan” is, dat gruwelijk zeeslang-monster uit de Hebreeuwse mythologie.

De tweede onzin die ze leutert is nog veel tragi-komischer. Namelijk dat “we” “ons” eindelijk maar eens bewust moeten worden wat voor vreselijke antisemieten de Europeanen altijd zijn geweest.

Laat ik nou de indruk hebben dat West-Europa en vooral Duitsland de laatste 40 jaar zo intens bevangen zijn geraakt door schuldbewustzijn inzake de Holocaust, dat “we” “ons” niet eens meer durven te verweren tegen het oudste nazisme dat de wereld kent, namelijk de islam. En . . . . . . . . zo geobsedeerd zijn door dat schuldcomplex dat “we” gerechtvaardigde haat tegen de antisemitische nazi-ideologie islam verwarren met antisemitisme, zodat de Joden vervolgende moslims ineens de rol krijgen van vervolgden. Het moet niet gekker worden, zei Brederode.

Ten derde. Ze raaskalt dat Israël deel is van die Europese schuld die “we”  “ons” veel te weinig bewust zijn. Want dat verdomde Israël is volgens haar alleen maar gesticht omdat Europa van die rot-Joden af wilde en nu hebben ze de “Palestijnen” met die verrekte Joden opgezadeld. En die arme “Palestijnen” lijden al decennia verschrikkelijk door die kolére-Joden.

Maar ik meen te weten dat de Joden, die al vanaf 1880 naar Palestina trokken, daar een enorme opbloei van welvaart en welzijn brachten en wel zodanig dat tienduizenden Arabieren uit de omliggende landen ook naar Palestina trokken. Dus hoezo lijden? Dat lijden begon pas toen de Moefti van Jeruzalem rond 1920 met de Koran en de Soenna in de hand de tereur tegen de Joden begon te organiseren. En die terreur is tot op de dag van vandaag niet opgehouden. Dat is nu bijna 100 jaar. Als er lijden is van “Palestijnen” dan hebben ze dat 100%  aan hun eigen leiders te wijten.

Nadat Topolski, tegen alle evidente realiteit in, heeft beweerd dat West-Europa zijn schuld aan het antisemitisme heeft verdrongen, maakt ze het nog een graadje bonter. West-Europa moet zich nog véél schuldiger gaan voelen en nog véél inschikkelijker worden jegens de nazislam:

De oprichting van de staat Israël was een pleister op Europa’s antisemitisme, schuld en verantwoordelijkheid. Het zorgde ervoor dat Europa zijn verleden nooit echt onder ogen hoefde te komen en nooit hoefde te leren om zichzelf te veranderen. Dit wordt pijnlijk duidelijk wanneer we vandaag nog steeds spreken over de “integratie” en “assimilatie” van een andere religieuze “ander”.

De moslim, die aanhanger van die nazistische moordenaars- en slavenhalers-ideologie is de “religieuze ander”.

We moeten volgens Topolski dus helemaal niet willen dat die vervloekte nazi-ideologie zich schikt naar de Joods-Christelijk-Verlichte traditie.

Voor de rest zit Topolski, zoals dat hoort bij een regressief linkse geesteszieke, vol met lege blah-blah over “racisme”, Brexit, Trump en Belgische politici die ze “weerzinwekkend” vindt. Ze heeft geen idee hoe diep reactionair ze zelf is.

En dan Grunberg. Die is ook hartstikke gek. Dat heb ik al vaak uitgelegd.*** En hij wéét niks. Hij heeft wel eens serieus beweerd dat de Arabisch-islamitische Jodenhaat alleen maar voortkwam uit het gebrekkige onderscheid dat de Arabieren maken tussen Israël en Joden-in-het-algemeen. Echt waar. Dat zeidie.

Nu zal ik citeren hoe de Vlaamse krant “De Morgen” het recente stuk van Grunberg inleidt:

Arnon Grunberg: ‘Hier ben ik een zelfhatende Jood’.  ( . . .) Vorige zomer was Arnon Grunberg in Jeruzalem en de bezette gebieden. Hij woonde een nationalistische parade bij en stond aan checkpoints met mensenrechtenactivisten. Hij bezocht er ook zijn zus, een koloniste, en keek in de bek van het bureaucratische monster dat de Palestijnen onder de knoet houdt.”

Het artikel dat verder achter een betaalmuur zit, heb ik niet gelezen, want aan de lieglasterlijke smurrie in deze inleiding heb ik al wel genoeg.

Kijk naar de woorden: checkpoints, koloniste, de bek van het bureaucratische monster, onder de knoet . Ach ja, de haatretoriek. Maar als we nou gewoon even dat ene dagelijkse, platte lieglasterwoord eruit halen: “bezetting”. WANT ER IS NAMELIJK HELEMAAL GEEN BEZETTING. Als u de hele uitleg wilt lezen dan moet u even naar mijn artikel zelf, maar nu geef ik alleen de samenvatting van het betoog:

“Dus 1) de Arabieren plegen vanaf 1920 terreur, 2) vallen Israël twee keer binnen vanuit Samaria-Judea, een gebied waar de Joden volkenrechtelijk vestigingsrecht hebben, 3) wijzen elk compromis af, 4) dwingen Israël, dat bereid is Samaria-Judea voor 96% weer op te geven, het bestuur ervan op zich te nemen en dat noem je dan: “bezetting”?

Dat is dus de perverse krankzinnigheid voorbij. En je kan het woord ( . . .) elke dag in de hele wereld uit de domme leugenbekken van journalisten en politici horen rollen.”

En dan het bijschrift van de foto die er boven staat:

“Jongeren stappen op in de Jom Jerusayim-parade, die de ‘hereniging’ van Jeruzalem viert na de Zesdaagde Oorlog”

Dat “hereniging”, zo veelzeggend tussen aanhalingstekens, doet me erg denken aan “Heim ins Reich”? Hebt u dat ook?

***

De zieke geest van Joodse zelfhater Arnon Grunberg

Ik haal dingen onder mijn schoen vandaan, Arnon Grunberg, waarvoor ik meer respect heb dan voor jou, hoogverraderlijke en gedegenereerde Jood

Arnon Grunberg is een dwaas

Arnon Grunberg is een gevaarlijke domkop

Arnon Grunberg is dommer dan Lilian Helder

De veelzeggende betekenisloosheid van Arnon Grunberg

Aanslag Berlijn, Marbe, Wieringa, Grunberg

Wat Joodse zelfhater Grunberg er zoal uitbraakt

Terroristenhoer geeft onderscheiding aan zwakbegaafde

_________________

Advertenties