Salman Ezzammoury

Alexander Pechtold is niet te spreken over een interview in het lokale sufferdje van Barneveld. Het krantje bevat een interview dat aldus wordt aangekondigd:

“Hij noemt zichzelf vrijdenker, humanist en atheïst. Maar Salman Ezzammoury (57) groeide in Marokko op in een islamitische omgeving. In Nederland nam hij later het christelijk geloof onder de loep. De fotograaf en beeldend kunstenaar uit Ede neemt ferme standpunten in, zeker als het gaat om de Islam.”

“Dit is dus”, aldus Pechtold, “de invloed van die Hollandse benepenheid die in elk exotisch luchtje in het trappenhuis een reden ziet de vreemdeling af te wijzen. Ook van nature goede mensen als deze Marokkaan worden hier xenofoob van, worden zelfs opgezet tegen hun eigen volk en de religie van de verrijkings-vrede.”

Pechtold was – mirabile dictu! – juist op dit intens lokale stuk gewezen door een speciale joenit op het partijbureau van D66 die kwalijke uitingen over de islam in de buitenlandse media signaleert. De joenit had de verwijzing naar de Barnevelds islamofobie gevonden in een stuk van Bruce Bawer, een bekende homoseksuele en islamofobe rechtse activist, die schrijft voor het rechts-zionistische Front Page Magazine in Amerika. Bawer is bekend van het zwaar islamofobe pamflet “Terwijl Europa sliep”. “Ik heb dat stuk van Bawer op Front Page Magazine gelezen”, aldus Pechtold, “en dan zie ik hoe het gif van het negativisme en de angst-zaaierij in de hele Atlantische wereld verspreid is. Het wordt tijd voor waarachtig positivisme, te beginnen in Nederland.”

Pechtold wees ook op de slogan die Front Page Magazine voert: “Inside every progressive is a totalitarian screaming to get out”. Pechtold commentarieert: “Walgelijk, net als die term die nu zo populair is bij rechtse extremisten: ‘regressief links’.”

_____________

Advertenties