Zie ook het stuk van Joost Niemöller – die wat minder Amerika moet demoniseren en Rusland verharmlosen – maar die wel de eer toekomt deze deskundige (zonder aanhalingstekens deze keer!) en correspondent van Die Zeit (goeie krant!) Michael Lüders ontdekt te hebben. Niet dat het Assad-regime er niet toe in staat geweest zou zijn, maar nu is inmiddels duidelijk dat die grote gifgasaanval van augustus 2013 niet van Assad kwam, maar van Al-Nusra, een soort al-Qaeda maar zo mogelijk nog erger. Altans als we Lüders mogen geloven en die neiging heb ik althans zeer sterk. Dat is ook de reden geweest dat Obama zijn rode-lijn-ultimatum aan Assad in augustus 2013 niet door de aangekondigde maatregelen liet volgen: er was meteen al twijfel of het Assad wel geweest was. En nu is er opnieuw alle reden te twijfelen of het Assad was. Sterker nog: Assad had op dit moment in 2017 alle reden om zoiets NIET te doen. Ziehoor Joseph Watson.

De Turkse journalisten die hebben bericht over die gifgasleveranties door Erdogan zitten, aldus Lüders, óf in de gevangenis in Turkije óf zijn in ballingschap en ondergedoken.

O ja: en die iconische foto van dat jongetje Omran (Daqneesh) is gemaakt door Mahmud Raslan, en hij is werkzaam voor het Aleppo-Media-Centrum, waar de westerse journalisten al hun informatie halen en dat centrum wordt gefinancierd door de Verenigde Nazi’s , Amerika en Frankrijk. Raslan zelf is nauw verbonden met de jihadisten in Aleppo en hij ging recent op de foto met leden van een groepering die zelf recent een propaganda-video hadden gemaakt waarop een 12-jarig kind door hen onthoofd werd. Dus ongeacht de waarheid over de foto van Omran: het was bedoeld als anti-Assad-propaganda en de westerse journalisten vréten het. De westerse journalistiek is niet bezig met uitzoeken hoe dingen zitten in Syrië, maar met het in leven houden van vijandbeelden. Assad moet de kwaaie zijn en “de rebellen” de goeien. Aldus Michael Lüders.

(Oh ja: voor het geval een links-regressieve idioot op deze site verdwaalt: Lüders deelt in het interview mede  dat hij gewonde kinderen érg vindt, wie ook de dader is.)

UPDATE 12 APRIL: PJ-Media (Bridget Johnson) schrijft een artikel onder de titel: “White House: ‘Massive’ Evidence Shows Sarin Came from Assad Base” We blijven het volgen. Altijd mogelijk natuurlijk dat het Assad-regime het toch op zijn geweten heeft, maar dan is het behalve extreem misdadig ook knap stom om het te doen op een moment dat er in Amerikaanse regeringskringen stemmen klonken die zeiden dat Assad misschien toch niet weg hoefde als er een deal met Rusland gesloten kon worden inzake Syrië.

 

Omran Daqneesh, maar nu met een gewond meisje erbij

_________________