IS-Afghanistan: hoe monsterlijk had u ze deze Paas gehad willen hebben?

“Als vroeger het joodse en christelijke paasfeest samenvielen, konden de joden zich die dagen maar beter gedeisd houden. Na een Goede Vrijdag-viering met name in Oost-Europa konden de gemoederen weer helemaal op de goede temperatuur zijn voor weer eens een huiveringwekkende pogrom. Aan de huizen van Hebreeërs in Egypte ging de Engel des doods voorbij. Vrome christenen wisten er wel raad mee.” (Trouw, 1995)

Nee, de Joden hebben Jezus niet vermoord, dat hebben de Romeinen gedaan met behulp van een paar collaborerende Joden, want Judassen heb je overal. In deze dagen heten ze bijvoorbeeld Amos Oz. Of Ari Shavit. Maar voor het overige waren de Jezus-freaks in die dagen vooral Joden en mocht het christendom toch wel de grootste Joodse secte ooit heten.

Ter gelegenheid van Goede Vrijdag ga ik een passage citeren uit een boek waaruit ik al eens eerder een stukkie heb aangehaald en waarover u meer vindt bovenaan deze pagina.

Eerst even een beetje context. Om te beginnen gewoon de islam natuurlijk. Voorts zijn we in Duitsland in 1942. De grootmoefti van Jeruzalem Amin al-Husseini en de eveneens naar Berlijn gevluchte Irakees Rashid al-Kailani werken nauw samen met Hitler om in het Midden-Oosten een nazistisch-islamistisch kalifaat te stichten waar vooral alle Joden uit moeten verdwijnen. In Berlijn zijn radiozenders actief die de Arabische landen met nazistisch-islamistische propaganda bestoken. Het is juli 1942 en in de voorgaande weken leek Rommel op het punt met zijn tanks door te stoten naar Egypte. De in Duitsland gefabriceerde mobiele vergassingsinstalaties staan al klaar in de Griekse haven Athene om verscheept te worden naar Palestina als het zover is.

Ik citeer (P. 142):

“Maar diezelfde dag [3 juli 1942]liep Rommels aanval vast bij al-Alamain, slechts drie uur van Alexandrië. Maanden van impasse volgden terwijl de Britten Rommels aanvoerlijnen over de Middellandse Zee geleidelijk afknepen. Natuurlijk wisten op dat moment noch de Duitsers noch de aanhang van al-Husaini dat Rommel niet verder zou oprukken.

Op de avond van 7 juli zond de Stem van Vrije Arabieren een oproep uit naar de Arabische wereld om ‘De Joden te doden voor ze jullie doden! ‘. De oproep stelde dit plan tot massamoord voor als zelfverdediging en beweerde dat de Britten wapens hadden uitgedeeld aan Armeniërs, Grieken, Joden en andere minderheden in Egypte en dat de Britten erbij vertelden dat ze moslims – inclusief vrouwen en kinderen – moesten doden en hun bezittingen plunderen.

De omroeper schreeuwde in de microfoon:

‘Dood de Joden die jullie kostbaarheden hebben geroofd. Arabieren van Syrië, Irak en Palestina, waar wachten jullie nog op? . . Volgens de islam is het een plicht om jullie leven te verdedigen. Dit kan alleen gebeuren door de liquidatie van de Joden. Dit is jullie kans om je  te ontdoen van dit vuile ras. Dood de Joden! Steek hun bezittingen in brand! Sloop hun winkels! Liquideer die kwaadaardige helpers van het Brits. imperialisme! Jullie enige hoop op redding is om de Joden uit te roeien voordat ze het jullie doen.’

Op de avond van 17 juli, tien dagen na zijn oproep om de Joden te doden in het Midden-Oosten, had al-Husaini een ontmoeting met Canaris in het appartement van de admiraal in Berlijn. Al-Husaini bood aan alle Arabieren waarover hij en Rashid al-Kailani in het Midden-Oosten beschikten in te zetten voor daden van sabotage en ondermijning onder toezicht van de Abwehr. Nadat Canaris met zijn Italiaanse collega Cesare Amé had overlegd, aanvaardden ze het project, dat uitgevoerd moest worden zodra het Duitse leger doorbrak in de Nijlvallei.

Alles was dus gereed voor een triomfantelijke Duitse mars door het Midden-Oosten en de moord op alle Joden daar. Het enige ontbrekende element was Rommels overwinning en een doorbraak van de Duitse legers diep in de Sovjet-Unie over de noordelijke grens van het Midden-Oosten. Maar terwijl het er in september op leek dat Rommel zou winnen, werd hij bij al-Alamain op 19 oktober verslagen.”

Tot zover het citaat, speciaal voor u geselecteerd, om uw Feest van de Hoop dit jaar extra diversiteits-glans te geven.

Voor wie nóg meer wil genieten van de zich alsmaar verder ontvouwende multiculturele samenleving qua islam, kan in onderstaand lijstje terecht:

Was de Holocaust een oorspronkelijk islamitisch idee van de Moefti?
15 januari 2010

De Moefti , de Freikörperkulturist en de Rechtse Rioolrat
9 februari 2010

Palestina 1920 -1940: de moefti, de nazi’s en de Joden
28 juni 2010

De moefti van Jeruzalem Amin al-Hoesseini (1893 – 1974)
5 januari 2015

De Moefti van Jeruzalem, Hans Jansen en ik
7 juni 2015

Amin al-Hoesseini, Benjamin Netanyahu en Martien Pennings
23 oktober 2015

Ondanks Jeffrey Herf heeft Netanyahu honderd procent gelijk inzake Amin-al Hoesseini, de Moefti van Jeruzalem
24 oktober 2015

____________

Advertenties