(Door Uri van As)

Nederlanders die hun wereldbeeld opdoen via de traditionele media raken flink van slag door de daadkracht van Donald Trump. Hoezeer deskundigen de werkelijkheid ook trotseren; hun smalende analyses van deze president, zijn medewerkers en het gevoerde beleid bieden het publiek geen houvast meer.

Dooddoener

Dit falen leidt bij onze journalisten, analisten en politici niet tot zelfreflectie. De minachting voor hun politieke prooi is daarvoor domweg te groot. Men bijt liever door. Sinds enige weken hanteert duidend Nederland daarom de nieuwe dooddoener: “Trump is onvoorspelbaar”. Zo zijn onze media-messiassen altijd verzekerd van een wederopstanding uit het graf van hun analytische mislukkingen.

De afgelopen dagen trokken de politieke profeten weer flink van leer met flinke porties China-lulkoek, olifanten in porseleinkasten en amateurs . . . . . . lees verder op OpinieZ >>>

********************
Een puntje van kritiek mijnerzijds. Van As schrijft:

“Trump’s recente acties passen naadloos in deze veiligheidsstrategie. Hij voegt de daad bij het woord. De Tomahawks van Trump markeren een vuurrode lijn voor iedereen die overweegt chemische wapens te gebruiken, te fabriceren of te exporteren.die aanval met die Tomahawks.”

Ik ben het daar niet mee eens. Trumps impulsieve actie was in elk geval prematuur. Het is zeer onzeker of Assad de dader van die gifgas-aanval was. Bovendien speelt die aanval op dat vliegveld ISIS in de kaart, want dat vliegveld diende ter bescherming van niet-ISIS-gebied met bijvoorbeeld een dorp vol christenen dichtbij. Zie hier en hier.

____________________

Advertenties