De Deense filosofe Eva Selsing: lekker blond wijf én moedige geleerde

(Door gastauteur “Vederso”)

“En dan nu de hamvraag: zal het er ‘onder de streep’ over tien of twintig jaar in Nederland anders uitzien dan in Zweden?”

Van Zweden is bekend dat het bezig is onherroepelijk ten onder te gaan: het tomeloos laten instromen van moslims en de verstikking van het debat door de racisme-roepers heeft voor Zweden het demografische tipping point onafwendbaar gemaakt. In de komende paar decennia zal Zweden een islamitisch land worden met een moslimmeerderheid.

De Deense filosofe Eva Selsing heeft in de Deense krant Berlingske Tidene zich afgevraagd of Denemarken er erg veel beter voor staat dan Zweden. Haar antwoord luidt: niet erg veel want Deense politici zijn maar een heel klein beetje méér wakker dan Zweedse. Het debat in Denemarken over immigratie is opener, feller en volumineuzer dan in Zweden, maar dat maakt tenslotte niks uit, omdat de politici niks substantieels dóén, zodat de uitkomst voor Denemarken dezelfde zal zijn als die in Zweden. Het duurt alleen wat langer. Het “redden” van “vluchtelingen” door Frontex gaat door en het lege gebabbel van Europese politci ook. De Denen, ook politici, hebben dan wel iets beter in de gaten wat er aan de hand is en spreken zich ook uit, maar de immigratie gaat door en op een gegeven moment zullen ook de Denen voor een demografisch voldongen feit staan, zonder dat hen ooit iets werd gevraagd. Net als de Zweden.

Eva Selsing in Berlingske:

 “Onder de streep ziet er het hetzelfde uit. Hoe dan ook gaat het tenslotte om een oppervlakkig onderscheid [tussen Denemarken en Zweden]. Neem de recente aanslag op Europese bodem, in Stockholm, waar vier mensen, waaronder de 11-jaar-oude Ebba, gedood werden door een Oezbeekse islamist. ( . . .) Het officiële antwoord van Zweden was het houden van een grote manifestatie waar men opriep tot ‘liefde en aandacht voor elkaar’. Het herinnerde nogal aan het zingen van John Lennon’s ‘Imagine’ en het lege ritueel van politici; ‘samen zijn we één’. De inmiddels zo bekende begrippen van onechte liefde en eenheid.”

En dan nu de hamvraag: zal het er “onder de streep” over tien of twintig jaar in Nederland anders uitzien dan in Zweden?

Speelgoedbeertje met Zweedse vlag bovenop bloemenberg tegen terreur. Op achtergrond ook Engelse vlag en rood hart tegen terreur. Ongetwijfeld ook waxinelichtjes tegen terreur, maar niet zichtbaar.

(Geïnspireerd door het Deense weblog Snaphanen en door het oorspronkelijke artikel in Berlingske Tidene)

______________________