Na Hans Siebers die in de NRC vertelt dat gewelddadige homohaat één op één de schuld van Geert Wilders is, komt nu Tamar de Waal in dezelfde antisemitische krant uitleggen dat Turken zwaar gediscrimineerd worden. Spartacus van GeenStijl vat samen waarom Tamar vindt dat die Turken gediscrimineerd worden: want Nederlands leren spreken, want Nederlandse kernwaarden onderschrijven, want paspoort afnemen indien zwaar misdadig.

Moet allemaal niet, ies rassiesse dieskriemienazi.

Maar dan zegt Spartacus iets slims, dat echter . . . . . precies stopt vóór hij aan de kern is.

Ik citeer:

“Verderop stipt ze [De Waal] wel iets aan dat enige legitimiteit heeft, maar toch wrijft.

Als er Turkse Nederlanders zijn die niet de democratische rechtsstaat onderschrijven dan zie ik dat als probleem. Maar als een partij die in de Tweede Kamer zit bepaalde grondrechten wil afschaffen voor moslims, dan vind ik dat ook een probleem. Dan kan je niet tegen de ene groep zeggen dat het een integratieprobleem is, en bij andere groep dat het gaat om burgers met gegronde zorgen.’

Ja, dat kun je dus wel zeggen. De eerste groep verzet zich namelijk vanuit een lichaamsvreemd waardestelsel op een offensieve manier tegen het waardenstelsel van een gastland. De tweede groep verzet zich vanuit een lichaamseigen waardenstelsel op een defensieve manier tegen de eerstgenoemde. Maar goed, raak daar maar eens op gepromoveerd.”

Einde citaat.

Ja, daar ga je niet op promoveren, maar nee, het wrijft wat mij betreft totáál niet, omdat het hier om die fundamentele en onbewijsbare evidenties van de Universiteit van het Leven gaat: de mensen en de dingen en de fenomenen zijn niet gelijk en als dus het ene wél dan soms het andere níét. Quod licet Jovi en zo. Spartacus vindt blijkbaar dat het “schuurt” omdat-ie niet helemaal sluitend logisch-filosofisch-academisch en fapfleppologisch kan beredeneren wat zijn nekharen weten.

Maar ik heb  helemaal geen sluitende redeneringen nodig, alleen maar mijn gore fascistische onderbuik, om tot de conclusie te komen dat ik de nazislam wil verbieden en dat ik testosteron-Turken die in Nederland in agressieve hordes een massamoordende, martelende, onderdrukkende, fatsoenlijke-journalisten-gevangen-zettende,stiekem met ISIS collaborerende, chanterende, megalomane en godsdienstwaanzinnige ploert lopen te bewieroken zachtjes de grens over wil begeleiden.

We moeten echt af van die gelijkheidswaan, die via juridisch ketting-redeneren van als-dit-dan-ook-dat ad absurdum en richting afgrond voert.

Ik heb de moeite genomen om mevrouw De Waal te beluisteren op 18 oktober 2015 in Buitenhof over de “vluchtelingen”-crisis: dan krijg je van haar te horen dat iedere “vluchteling” gewoon stante pede een zodanige status moet krijgen dat-ie recht heeft op een baan en een huis en een uitkering, kortom, op alles waarop een autochtoon ook recht heeft. En haar hele grenzenloze verhaal staat of valt met de acceptatie van die denktrant van alles-is-gelijk-en-als-dit-dan-ook-dat.

___________________

Advertenties