(Door Bert Brussen)

Een groepje van vier ‘jongeren’ in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar oud werd dinsdag door de politie uit een zwembad in Hoorn gehaald omdat ze zich groepsgewijs schuldig hadden gemaakt aan zwembadterreur. Ze zorgden voor gevaarlijke situaties in het zwembad en probeerden iemand zwaar te mishandelen. De etnische afkomst van de jongeren wordt niet vermeld, wel dat ze heel veel met ‘kanker’ aan het schelden waren.

Toen de politie de ‘jongeren’ wilden meenemen werden ze agressief, provoceerden ze de politie en gebruikten ze geweld tegen de agenten. De agenten moesten gepast geweld met gummiknuppels gebruiken om de ‘jongeren’ mee naar het bureau te kunnen krijgen alwaar ze een nacht in de cel mochten doorbrengen.

Nogmaals, het gaat hier over kinderen tussen de 15 en 17. Die een zwembad terroriseren, politie provoceert en geweld gebruikt tegen agenten.

Genoeg gestraft

De officier van Justitie heeft nu echter besloten deze ‘jongeren’ niet verder te vervolgen. Volgens het OM . . . . . . Lees verder op de PostOnline >>>

_______________

Advertenties