Een google-search met de woorden “universiteiten te links” levert nogal wat hits op. “Over de veel te linkse Nederlandse universiteiten: Pieter Duisenberg (VVD)”. In de Tweede kamer is zelfs een motie aangenomen die vraagt dit te onderzoeken:

“Is de wetenschap een linkse kliek, die in zijn onderzoek is bevooroordeeld door zijn politieke ideologie? De VVD-Kamerleden Duisenberg en Straus willen het uitgezocht hebben en dienden er een motie voor in. Ze willen dat de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) uitzoekt of er sprake is van zelfcensuur en een „beperking van diversiteit van perspectieven”. De motie werd dinsdag aangenomen.

Maar er is een vraag die daar achter ligt, namelijk: met hoeveel krypto-fascistische geestdrijverij en uitsluiting gaat dit gepaard? Een afwijkende mening is al gauw “rechts” en “PVV” en dat betekent eigenlijk direct baan kwijt, subsidie kwijt, carrière weg. Bek houden en oprotten, dus eigenlijk. Vraag Jan van de Beek maar eens. En mag ik bij de naderende meidagen ook nog eens aandacht vragen voor uitsluitkutje Mei Li Vos?

In Amerika speelt hetzelfde, maar heftiger, want daar is het regressief-linkse tuig er in geslaagd elke afwijkende mening van de campus met geweld te verwijderen. De Jacobijnse stormtroepen van de Democraten oefenen openlijk hun terreur uit en universiteits-bestuurders zijn het ermee eens of geven toe aan de intimidatie. Ga maar eens lezen:

Roger L. Simon, “Will Fascism Come to America through Its Colleges and Universities?

David Prentice, “The Jacobins of the Democratic Party

En het is natuurlijk breder dan de universiteiten: de anti-Trump-hysterie van vooral “feministes” valt er ook onder. Lees Daniel Greenfield: “The Civil War is Here: the left doesn’t want to secede, it wants to rule”.

(Met dank aan “Vederso” voor de tips)

______________________