(Door Uri van As)

Ieder land kent leiders die zich op latere leeftijd ontpoppen als drammers en dwazen. Oud-premiers en presidenten die prekend door de wereld trekken met evangeliën vol jodenhaat, andere wangen voor terroristen en tirannen en opwindende gruwelsprookjes over klimaat-catastrofes. Wij hebben Dries van Agt. Maar onze malloot verbleekt bij de gouden gloed van zijn buitenlandse vrinden.

The Elders
De echte toppers treffen we aan in clubs met pompeuze namen als The Elders, huisvrienden van de Oranjes en voormalige werkgevers van Mabel Wisse Smit. Ere-lid is Jimmy Carter, een VS-president die tot de twee termijnen van Barack Obama door velen beschouwd werd als de slechtste president uit de geschiedenis.

Activist
Nadat Carter Iran cadeau had gedaan aan de Ayatollahs en verzeild was geraakt in een uitzichtloos gijzelingsdrama in Teheran, werd de presidentiële prutser in 1980 verslagen door Ronald Reagan. Aangemoedigd door de media, start Carter na zijn nederlaag een nieuwe carrière als linkse activist. Hij gaat voortvarend aan de slag, richt het Carter Center op . . . . . . Lees verder op OpinieZ >>>

Lees ook:Eindstation van de Waanzin: antisemiet Jimmy Carter

___________________

Advertenties