TROTSKY

Leo Bernstein

STALIN

Joseph Wissarionovich Djoegasvili

(Door

“Socialisten moeten ophouden voor iedereen in de hele wereld te willen opkomen. Socialisten moeten de groepen waarvoor ze opkomen zeer duidelijk definiëren. En die groepen moeten altijd beperkt en overzienbaar zijn, uit eindige aantallen bestaan. Gestelde doelen, ook langetermijndoelen, moeten haalbaar en betaalbaar zijn. En er moet worden gewerkt vanuit het besef dat ook hùn kiezers eerst en vooral het eigen belang veilig gesteld willen zien. ( . . .) Dé denkfout van hedendaagse kaderleden van socialistische partijen is dat deze ideologie geschikt zou zijn voor de hele wereld. Nee dus. Wie dat toch blijft denken, maakt zich ook nog eens schuldig aan moreel imperialisme. De wereld is niet van iedereen.”

Tot zover Van Lenth. Enfin, laat de discussie over “socialisme in één land” (Joseph Wissarianovich Djoegaswili) of “socialisme in de hele wereld” (Leo Bernstein) maar weer losbarsten. Maar ikke zelf zou de grenzen van Europa in elk geval niet openzetten voor de miljarden-hordes, vaak islamitisch, die vanuit Afrika de komende decennia van plan zijn naar Europa te komen. Dat zijn volgens mij geen humane humanisten. Lees dus verder op Harde Woorden >>>

INSTANT UPDATE:
En als het over de toekomst gaat, dan wordt dat eigenbelang krachtiger gevoeld als een mens kinderen heeft. Giulio Meotti schrijft op Gatestone Institute dat de gedachteloze wijze waarop Europa zelfmoord aan het plegen is via ongeremde immigratie iets te maken heeft met het feit dat zoveel Europese leiders kinderloos zijn:

“Europe’s most important leaders are all childless: German Chancellor Angela Merkel, Dutch Prime Minister Mark Rutte and the French presidential hopeful Emmanuel Macron. The list continues with Swedish Prime Minister Stefan Löfven, Luxembourg’s Prime Minister Xavier Bettel and Scottish First Minister Nicola Sturgeon.”

_______________

Advertenties