(Op 31:10 van de Zembla-reportage): “The oligarch Moskovich is one of the owners of the Eurasian Resources Group, a Kazach mining-multinational. He is also a leader of the Jewish community . . . . .”

(Door Uri van As)

In samenwerking met de NOS neemt de VARA het leeuwendeel van de dagelijkse portie policore radio en TV-verdoving voor haar rekening. ( . . .) VARA-intellectuelen die hunkeren naar diepgang en duiding worden bediend met het paradepaardje Zembla, een documentaire-programma dat de vele misstanden in onze wereld wil blootleggen, belichten en bestrijden. Afgelopen woensdagavond 10 mei vertoonde de VARA de laatste vrucht van het vlijtige Zembla-team. Het betrof het slotdeel van een tweedelige documentairereeks De omstreden vrienden van Donald Trump. De aflevering heet King of Diamonds.

De scènes en de montage waarmee het Zembla-team Joden portretteert lijken regelrecht geïnspireerd op het beeldmateriaal uit de Veit Harlan film Jud Süß. Geen middel wordt geschuwd om de kijker te verontrusten. De antisemitische stereotypen spatten van het scherm. Joden zijn materialistisch, immoreel, sluw, onbetrouwbaar en fysiek onaantrekkelijk. Ze spannen samen met wereldleiders om hun roofstaat Israël in stand te houden, de Derde Wereld te plunderen en alle mensen van goede wil de voet dwars te zetten.

Lees verder op OpinieZ >>>

_________________

Advertenties