De oprechte en diepbewogen maar afgrijselijk naïeve gristen Gert-Jan Segers

(Door Joost Niemöller)

In het islamitische Midden-Oosten worden de christenen massaal gemarginaliseerd, verdreven, afgeslacht. Alleen onder Assad in Syrië is er nog bescherming voor de christelijke minderheid. Als je christen bent in Nederland, dan heb je dus meer dan genoeg reden om huiverig te staan tegenover uitbreiding van de islam hier.

Dat is dan ook het begrijpelijke standpunt van de SGP, die heel duidelijk stelt: het christendom is in essentie niet de islam:

“Ongemakkelijke verschillen dringen zich namelijk onvermijdelijk aan je op. Het liefdegebod van Jezus Christus en het geweldsgebruik van Mohammed vormen een verschil van dag en nacht. En denk aan het gegeven dat de sharia zich presenteert als concurrent van de rechtsstaat. Niet-moslims worden dan tot tweederangsburgers gedegradeerd en geweld tegen hen wordt gelegitimeerd. Rechtspraak verwordt tot willekeur.”

Dat kan ik, als niet-christen, goed volgen.

Wat ik niet kan volgen, is het bange geglibber van Gert Jan Segers, de leider van de ChristenUnie over de islam. Het komt nog het meest in de buurt van . . . . . . .

Lees verder op De Nieuwe Realist >>>

Lees ook: Martien Pennings, “Waarom bracht Wilders Popper en Rawls niet in tegen Segers?

____________

Advertenties