Annabel Nanninga (derde van links) op jongere leeftijd in haar lingerie-modellentijd

Ik heb Annabel Nanninga een paar keer moeten corrigeren —  hier en hier en hier en hier en hier — maar ze kwam steeds ijzersterk terug en ik heb, geloof ik, al vaker gezegd dat ze uiteindelijk in het GeenStijl-klasje mijn beste leerling is gebleken. Inzake de politie-hoofddoek is ze ook weer goed bezig:

Nanninga:

“Noem het woord ‘hoofddoekje’ en je hebt een debat. Het stukje textiel is een heter hangijzer dan pensioenen, zorg en het klimaat bij elkaar opgeteld. De hijab als de vlag die gestreken of, afhankelijk van je standpunt, verdedigd moet worden.”

Ja. dat hoofddoekje heeft een grote splijtende kracht. Ik citeer me eiges van allang geleje:

“De Britse historicus Timothy Garton Ash fantaseert (NRC, 7 februari 2004) hoe twee  moslimzusjes in Frankrijk van school worden gestuurd vanwege de nieuwe Franse wet op de hoofddoekjes, hoe ze aldus bevattelijk worden voor hersenspoeling door fundamentalisten en hoe ze zich vervolgens het hart van Parijs opblazen met een “vuile kernbom” en het hele centrum van Parijs wegvagen. Fictie natuurlijk, maar illustratief voor de nucleaire kracht die Ash aan het stukje stof toekent.”

En dan heeft Nanninga, die wel stevig gebouwd is maar er ergens toch ook eigenlijk best wel heel goed uitziet, ook nog een diepte-inzicht:

“Zelf ben ik afkomstig uit Amsterdam. Een agent die een stoepfietser of wildplasser aanhoudt, krijgt bij ons meestal te maken met een grote waffel. Draagt hij of zij een bril dan is het een blinde mol, is de agent gezet dan ‘mot die vetklep effe boeven vanguh’, een roodharige diender ‘hep se zwaailicht altijd an’, enfin, dat werk. Draagt de agente een hoofddoek, daar gaan we: een hapklare brok voor grootmuilen. 

Maar dán is het opeens een hate crime. Dat is niet de schuld van islamitische vrouwen die bij de politie werken. En niet van die duffe korpschef die voor een deugkarretje gespannen wordt. Nee, de cynische ‘islamofobie’-lobby die in gemeentelijke adviesbaantjes actief is, de lobby die deze doekjesgekte voorstelt, gooit deze mensen rustig voor de bus om hun doel te bereiken.

‘Islamofobie’ moet gelijkgeschakeld worden aan islamkritiek, en dat als geheel moet verboden worden. Welk beter middel om dat doel te bereiken, dan door een hausse aan ‘islamofobie’ en slachtofferschap te ontketenen? We moeten vrezen dat het invoeren van een hoofddoek voor agentes fungeert als een vorm van uitlokking. Je helpt mee aan de productie van een misdrijf dat je wílt zien.” [mijn (blauwe) vet]

Fantastisch geanalyobserveerd en snoeistrak opgeschreven. Knap hoor! Je vader is trots!
_______________

Advertenties